Prisma’nın geliştirdiği yapay zeka uygulaması Selfie’leri Sticker’a çeviriyor

Date:

Prisma’nın yapay zeka destekli geliştirdiği uygulama bütün iPhone kullanıcıları arasında çok büyük popülarite kazanarak 2016 yılının en iyi uygulaması seçildi.

Şirket tüm bunlara ek olarak videolar ve indirilebilir filtreleri destekleyen bir yazılımı daha uygulamaya ekledi.

“Sticky AI” Selfie’leri sosyal ağlarda ve mesajlaşmalarda kullanabilmek için Sticker’a dönüştürüyor.

Uygulama, selfie-stickerları kullanarak sohbetlerimizi daha keyifli hale getirmenizi sağlıyor.

Sticky, yapay zeka kullanarak selfie-stickerları inanılmaz hızlı bir şekilde oluşturmanıza olanak sağlıyor. Hareketli ve hareketsiz stickerlar oluşturup ve bunları kaydedip mesajlaşmalarınızda kullanabiliyorsunuz. Bu sayede sohbetinizi çok daha eğlenceli hale getirebiliyorsunuz.

Uygulama fotoğrafınızı arka planda ayrıştırıp olduğu gibi veya değişik stillerde kullanmanızı sağlıyor. Bununla birlikte fotoğraflarınızın yanında metin kullanabildiğiniz gibi kısa animasyonlar oluşturabilir ve bunları GIF olarak kaydedebilirsiniz.

Şirket basit ve kullanılabilir arayüzün arkasındaki şeyin kişinin fotoğrafını arka plandan basitçe ayrılması olduğunu ifade ediyor.

Tasarımcılar “Yapay sinir ağlarını fotoğraftaki veya videodaki hatta ve hatta canlı videolardaki farklı objeleri tanıyabilmeleri için dizayn ediyoruz. Yani temel olarak oluşturduğumuz yapay sinir ağları fotoğraftaki kişiyi direkt olarak tespit etmeye çalışıyor. Bu da bizim tek ihtiyacımız olan şey. Sonrasında arka planı ayrıştırıyoruz ve stickerlarımız hazır oluyor. Bu kolay kullanıcı deneyiminin arkasında çok karışık bir teknoloji yatıyor.” diyor.

Fakat ilk deneyimler gösteriyor ki uygulama daha çok düz renkli arka planlar da daha iyi sonuç veriyor. Buna karşın daha karmaşık arka planlarda ise sorun çıkabiliyor. Bu nedenle düz renkli arka planda kullanılması kullanıcılara tavsiye ediliyor. Fakat uygulama yapay zekaya dayandığı için zaman içerisinde çok daha iyi sonuçlar alabilmesinin mümkün olacağı tahmin ediliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...