Apple hepsi OLED ekrana sahip olmak üzere 2018 için 3 yeni iPhone modeli hazırlıyor

Date:

iPhone 8 sonbaharda tanıtıldıktan sonra dikkatler doğal olarak 2018’de çıkacak iPhone’a çevrilecek. Apple’ın satışa sunduğu iPhone’ları yıllar öncesinden geliştirmeye başladığı bilindiğinden 2018’de çıkacak iPhone için hazırlığa 2017 öncesinden itibaren başladığını tahmin etmek zor değil. Bu doğrultudaki düşünceye ek olarak alınan bilgiler doğrultusunda Apple’ın 2018’de 3 yeni iPhone modeli çıkartacağı ve bunların hepsinin OLED ekrana sahip olacağı bildiriliyor.

Apple’ın her zaman elinde piyasaya sunulmamış yeni dizayn edilmiş bir iPhone’u olduğu bilinen bir gerçek. Şirket her zaman iPhone’ların dizayn edilmesine yıllar öncesinden başlıyor fakat Apple’ın tasarımı bitmiş ürünlerin üstünde kamuoyuna duyurulmasına kısa bir süre kala fikrini değiştirip çeşitli değişikliklere gittiği artık herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Yapılan haberlere göre göre Apple 2018’de üç yeni iPhone modelini duyuracak. Söz konusu ürünlerin duyurulmasına daha bu kadar zaman varken bu tür haberlere kuşkulu bakmak gerekiyor çünkü yapılan planlar sürekli değişebiliyor.

2017 için ise Apple’ın OLED ekranlı iPhone 8 ile halihazırda piyasada varolan LCD ekranlı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın güncellenmiş versiyonlarından oluşan 3 yeni iPhone’u piyasaya sürmesi tahmin ediliyor.

Söylentilere göre 2018’de üç yeni modelin de OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Bu sene duyurulacak olan iPhone 7s’ler  büyük olasılıkla  2019 ilk zamanlarına kadar satılmaya devam edecek. Eğer bu iddia doğru ise bu da demek oluyor ki Apple bir müddet daha LCD ekranlı iPhone’ları satmaya devam edecek fakat gelecek modeller de OLED ekranları kullanacak.

Önceki alınan haberler ise iPhone 9, 5.28 inch ve 6.46 inch OLED ekranlar olmak üzere iki farklı boyut seçeneğiyle geleceğini bildirmişti.

Yakın zamanda ise Apple LG’nin OLED ekranlarının üretim sürecini araştırıyordu. iPhone 8’in 5.28 inch’lik ekranı özel olarak Samsung tarafından üretilecek fakat buna rağmen Apple kaynaklarını olabildiğince çeşitlendirmek konusunda kararlı.

OLED üreticilerine olan ihtiyaç ancak Apple’ın ürünlerini tamamiyle bu teknolojiye odaklamasıyla artabilir. Fakat yapılan haberler ise  Eğer OLED ekran üretimi üreticiler tarafından istenilen miktarda sağlanamazsa Apple’ın OLED teknolojisine tamamiyle geçmesinin mümkün olamayacağını gösteriyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...