Cep telefonu sinyali ile kontrol edilen İHA’lar

Date:

24 saat online

Kargo teslimatı yaparken, görüntülü yayın esnasında ya da dış dünya ile koordinasyon sağlarken iletişim kurabilen hava araçlarının varlığı için internete bağlı dronelara ihtiyaç olacak. Fakat bu araçlar yerden metrelerce uzakta iken LTE veri bağlantısı ile ne derece kontrol edilebilirler?  Qualcomm’a sorarsanız, oldukça iyi. Chip yapımcısı firma LTE bağlantılı droneların kullanıldığı bir deneme çalışmasının sonuçlarını yayınlayarak bu ayrıcalığa layık olmak için hazır olduklarını bildirdi.

Yapılan çalışma (Binin üzerinde uçuş gerçekleştirildi) mevcut GSM verilerinin bu iş için uygun olduğunu gösteriyor. Dronelar 120 metre havada iken bile güçlü LTE sinyalleri alıyorlar ve makul bir kapsama alanına erişebiliyorlar. Aslında dronelar cebinizde taşıdığınız telefonlarla yaptıkları iletişimde bir avantaja daha sahipler. Yerde konumlandırılmış cihazlarla olduğu sıklıkta bağlantı uyarlaması yapmak zorunda kalmıyorlar.

Bununla birlikte Qualcomm’un yapmak istediği bazı geliştirimler de söz konusu. Firma çakışmaları (yüksekliklerde daha sıklıkla gözlenir) en az seviyeye indirmek ve aynı anda gök yüzünde uçacak daha fazla sayıda LTE destekli drone kullanımını sağlayacak sinyal güç ayarlamaları yapmak için bazı adımlar atmak istiyor. Aynı zamanda en güçlü hücre sinyalini alabilecek yazılım geliştirmeyi de planlıyor. Tabii bunlar yapılamayacak şeyler olmamakla birlikte, daha çok ne zaman yapılabileceği hususunda sorular var. Qualcomm elde ettiği bulguları diğer firmalarla ve 3GPP kablosuz standartları grubu ile paylaşıyor. Yani yakında her zaman hatta olacak droneları görebileceğiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...