Hackerlar ‘Rime’ yapımcısını dize getirdiler

Date:

Sadece 5 gün sonra

Rime yapımcısı Tequila Works bu hafta başlarında oyunun Windows versiyonunda bulunan ve oyunu hacklemeyi engelleyen ‘DRM’ sistemini kıran birileri çıkarsa ‘Denuvo’ yu kaldıracağına söz vermişti. Fazla sürmedi. Sadece beş gün sonra sistemi kırdılar ve yapımcılar da söz verdikleri üzere DRM’in olmadığı bir versiyonu yayınladılar. Yapımcı ilginç bir şekilde önce bu sözü yayıncının verdiğine dair bir tweet mesajı atmıştı ama daha sonra bu mesaj silindi.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Kırma işlemini gerçekleştiren ‘Baldman’, Rime’ın yayınından bir haftadan az bir zaman sonra, dün güvenliğin nasıl bypass edileceğinin yolunu açıkladı. Yapımcılar, anti-hack kodunu atlatma yolunun bulunabilmesinin birkaç hafta süreceğini düşünüyorlardı. Steam kullanıcıları DRM güvenliğinin (Kopya yazılım doğrulayıcı Denuvo) kaldırılmasını istiyorlardı. Bir çok oyuncu, kullanılan oyun kopyasının orijinal olup olmadığını kontrol eden yazılım nedeniyle oyun kaydetme hızının DRM yüzünden düştüğünü bildiriyordu. Oyunun yapımcısı Grey Box’tan Cody Bradley, Denuvo’nun sadece küçük bir performans düşüklüğüne neden olacağını iddia etmiş, Rime’a benzeyen oyunların korsan kullanımlarındaki artışı gördükten sonra ekibin Denuvo’yu uygulama kararı aldığını söylemişti.

Stüdyo hangi oyun olursa olsun crackli versiyonunun kalite sorunlarına yol açacağını belirtmekle birlikte verdiği sözü de tuttu. Firma hem Steam forumlarında hem de kendi sitesinde yeni yayınlanan güncellemenin, Denuvo’yu içermeyen Rime sürümü olacağını söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...