Amerika, Rus ajanları siber saldırı ile suçluyor

Date:

ABD, Rus ajanları Yahoo’ya saldırmakla suçladı

Yahoo 500 milyon hesabın maruz kaldığı 2014 saldırısının arkasında devlet destekli hackerların olduğu iddiasında bulunduğunda olan bitenin önemini küçümseyici bir tavır sergiliyor gibi görünüyordu. Fakat şimdi Amerikan Adalet Bakanlığı, ikisi ( Dmitry Dokuchaev ve Igor Sushchin ) ülkenin FSB istihbarat birimi için çalışan kişilerden oluşmak üzere toplam dört Rus vatandaşını Yahoo’ya yönelik ihlalle ilgili olarak suçluyor.

Evet, Amerika iki ajanın doğrudan müdahil olduğuna inanıyor. Bu, Amerika’nın siber suçlarla ilgili olarak profesyonel hackerları hedef almak yerine, doğrudan Rus yetkilileri suçladığı ilk vaka olma özelliği taşıyor.

Suçlanan diğer iki kişi, yardımcı olarak Rusya tarafından kiralanan sıradan hackerlar olarak suçlanıyorlar. Alexsey Belan Aralık ayında CIA’e bilgi aktarmakla suçlanarak Rusya tarafından tutuklanmıştı. Karim Baratov ise 14 Mart tarihinde Kanada’da tutuklanmıştı. Baratov bu önemli iddialar sebebiyle mahkemeye çıkarılacak olan tek kişi olabilir. Kanada’nın Rusya ile suçlu iadesi anlaşması bulunmuyor olmakla birlikte, bu tip bir anlaşma olsa bile FSB ajanlarını isteyerek teslim edeceği de şüpheli. Amerika geçmişte, Rus siber suçlularına ceza olarak bazı müeyyideler ve seyahat kısıtlamaları getirmişti.

Suçlamalar; ekonomik ajanlık, ticari sır hırsızlığı, kart dolandırıcılığı ve genel hackleme suçlamalarından oluşuyor. Bu itibarla Amerikan yargısının bu olayın, aktivistleri, gazetecileri ve yetkilileri hedef alan bir ajanlık mücadelesinin parçası olduğuna inandığı yönünde bir inancı yansıtıyor.

Eğer böyle ise, suçlamalar hali hazırda Amerika ve Rusya arasında mevcut olan yüksek gerilimi daha da şiddetlendirecektir. Amerikan kurumları bir süredir Rusya’nın hacklemeler yaparak seçimleri etkilemeye çalıştığına dair iddialarla Rusya’yı işaret ediyorlar. Şimdi ise Rusya’yı kötü maksatlar güderek, son zamanların bilinen en büyük saldırılarından birine müdahil olmakla suçlayabilecekler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...