YouTube, online VR video kalitesini arttırıyor

Date:

Çevrimiçi seyir kalitesi artabilecek

VR video izlencesi yaparken genellikle görüntü kalitesinden fedakarlık yapmak durumunda kalırız. Mevcut bir yığın veri olduğu için, birileri fedakarlık yapmak zorundadır. Bununla birlikte bu durum Google’a ait YouTube’u ve Daydream gruplarını, gördüğünüz şeyleri geliştirmekten alıkoyamıyor. Yeni bir yansıtma tekniğini hayata geçiriyorlar. Bu teknik, eşit açılı küp-harita (equi-angular cubemap EAC) olarak adlandırılıyor ve 360 dereceli çekimlerin uygulamalı detay seviyesini arttıracağı yönünde umut veriyor. Alışıldık yöntemlerin sadece belirli alanlarda keskin olan resimler ürettikleri yerlerde EAC, oldukça makul sonuçlar üretiyor. Bu yöntem, bütün açı değişiklikleri boyunca eşit sayıda pixel dağılımı yapıyor. Belirli alanlarda beklendiği gibi net olmayabilir fakat göze çarpan zayıf noktalara da rastlanmıyor.

Google VR projeksiyonlarının geliştirilmesinde diğerlerine de yardımcı olmak istiyor. Bu amaçla firma Projection Independent Mesh adı verilen, video oynatıcıya işlenmemiş VR bilgisini nasıl yansıtacağını söyleyen bir standart hazırlıyor. Bu yaklaşım oldukça küçük miktarlarda veri kullanacak (EAC için 4KB), böylece büyük bant genişliklerine ya da yeni bir donanıma gerek bırakmayacak. Bu standardın taslak halini GitHub’da bulabilirsiniz.

Şu an için EAC kullanan videoları seyretmek için Android cihaz kullanmak zorundasınız. Masaüstü ve iOS görüntülemeleri daha sonra gelecek. Ve eğer özel olarak optimize edilmiş bir video olmazsa, göremeyebilirsiniz. YouTube hala geleneksel yansıtma formatına dayalı klipleri kullanıyor. Bu güncelleme anlık bir güncellemeden çok, VR’ın uzun vadeli geleceğiyle ilgili.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...