Rusya’dan Amerikan ordusu üyelerine sosyal medya çengeli

Date:

Kapsamlı istihbarat faaliyeti

Rusya sadece ajanlık yaparak Amerikan ordusunun altını kazmıyor, aynı zamanda personeli de etkilemeye çalışarak geniş çapta bir istihbarat faaliyeti yürütüyor. Politico’nun verdiği habere göre operasyonu yönetenler asker ve gazilerle sosyal medyada arkadaşlık kurarak popüler sitelere bildirim gönderiyor, ve onları hackliyorlar. Uzmanlara göre amaç, Amerikan ordusun mensuplarını Rusya’nın ‘Beşinci Kolu (Düşman için çalışan gizli örgütler için kullanılan bir tabir)’na dönüştürmek. Ordu ise bu gidişata engel olmak için çaba sarf ediyor.

Rusya’nın kullandığı tekniklerden biri, askerler, gaziler ve eşleriyle sosyal medyada arkadaşlık kurarak istihbarat toplamak ve yalan bilgi yaymak. Tehdit istihbarat müdürü John Bambenek’in Politico’ya verdiği mesajda “Ajanlar, hangi orduların ne noktada olduklarını, askerlerin gizli olmayan tavırlarına dayanarak ortaya çıkarılabileceğini biliyorlar” diyor.

Ajanlar cazip kadın profilleri kullaarak arkadaşlık teklifleri kullanmak suretiyle personeli kandırmaya çalışırken, aynı zamanda Facebook üzerinde Rusya’nın askeri gücünün Amerikan servis üyeleri arasındaki imajını güçlendirmeye çalışan propagandalar yapıyorlar. Örneğin, paralı asker Serena Moring son zamanlarda IŞİD ile savaşırken öldürülen kahraman Rus askeri hakkında sahte olması ihtimali olan bir habere rastlamış. “Askerlerin hepsi “Harika. Kahramanca, destansı bir ölüm şekli” tarzında yorumlar yapıyorlardı” diyor.

Rusya aynı zamanda popüler askeri sitelerle de ortaklıklar oluşturuyor. Örneğin ‘Veterans Today’, New Eastern Outlook ve Strategic Culture Foundation gibi eski Sovyet Politbüro üyelerinin yönettikleri Rus gruplarla ortaklıklar kurmuşlar. Site, anti-semitik, Nato karşıtı ve Rusya’yı öven içerikler ve ‘Brüksel, NATO ve küreselciler  darmadağın oldular’ şeklinde haberler yayınlıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...