Araç paylaşım servisi Lyft, Jaguar’ı listeye kattı

Date:

Jaguar Land Rover

Lyft’te çalışanlar için mutlu olmayı gerektiren bir çok neden var, fakat komşuları Uber’in başına gelenlere güldükleri de söylenemez. Araç paylaşımı firması son olarak 600 milyon dolar daha yatırım yaparak bir rekora imza attı. Bunun 25 milyon doları Jaguar Land Rover ’dan geldi. Fakat Jaguar’ın tedarik ettiği tek kaynak nakit para değildi: Aynı zamanda otonom araç testine yardımcı olmak için bir araç filosu da gönderiyor.

Aslında para Jaguar’ın ‘seyyar hizmetler işletmesi’ adlı birimi olan InMotion’dan geliyor. InMotion, otonom araştırmada ortağıyla eşlemeye yardımcı olacak. Lyft sürücüleri keyifli sürüşler yapacak olmakla birlikte ne tip Jaguar ve Land Rover araçların temin edileceği henüz belli değil. JLR’ın seçkin bir araç üreticisi olduğunu ve Lyft’in Uber Black’e karşı alternatifini uygulamaya koyduğunu da belirtelim.

Jaguar Land Rover, Lyft’in wagonuna dahil olan ilk firma değil. Travis Kalanick ve firması hedeflerini bir bütün olarak yutmayı seviyorlar ama Lyft, sektörde yer alan büyük oyuncularla el sıkışmayı tercih ediyor. En büyük rakip Google’ın otonom araç ünitesi olan ‘Waymo’ olmalı fakat nuTonomy de Lyft’in hızla büyüyen arkadaş listesinin bir diğer üyesi artık. Belki de temiz araç-paylaşımı hizmetlerinin her zaman sonda geldiklerine dair deyim, tam olarak doğru değildir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...