Sahte cihazları tanımanıza yardımcı olacak 6 ipucu

Date:

Sahte cihazları ayırd etmek oldukça zor

Çok sayıda taklitleri olan tanınmış markalardan bazıları o denli iyi yapılıyor ki, ayırd etmek nerede ise imkansız.

Sahte cihazları satın almadan önce ayırd etmenize yardımcı olacak bazı ip uçları vereceğiz.

Ambalajı kontrol edin

Sahte ürün üreticileri genellikle ambalaj tasarımını göz ardı ederler. Meşru satıcılar kendi mallarının tasarım ve ambalajını en ince detaylarına kadar bilirler.

Ambalajdaki baskı kalitesine dikkat ederek paketlemeye yakından göz atın : yazı, paketin her yerinde okunaklı ve tutarlı olmalı. Üreticiler ürünlerinin nakliyat esnasında zarar görmemeleri için her zaman sıkı paketleme yaparlar. Ambalaj filminin bağlantı yerleri ve köşeleri bile kusursuz olmalı.

Kullanıcı klavuzuna bakın

Kullanıcı kılavuzu bir cihazın pasaportudur. Cihazla ilgili bütün önemli bilgiler satın alımı yapılan ülkenin dilinde basılmış olmalı. Eğer başka bir dilde yazılmışsa ve okuyamıyorsanız, ya kaçak bir cihazla karşı karşıyasınız ya da taklit bir markayla.

Materyale dikkat edin

Plastik, lastik ya da alüminyum; her materyal yüksek ya da düşük kalitede olabilir. Tanınmış markalar materyalden tasarruf yapmazlar. Plastik muhafaza dikiş izi ya da diğer çeşit kusurların olmayacağı şekilde pürüzsüz yapıda olmalı. Sahte cihaza yapacağınız dikkatli bir bakış mat gölgelerin ve düzensiz yüzeylerin olduğu ucuz plastik kullanımını ortaya çıkarır.

Yazı biçimlerine dikkat edin

Logo, her markanın görünen yüzüdür. Dolayısı ile özel bir dikkat gerektirir.  Yıllarca kullanılan bir cihazın logosu hala kolaylıkla görülebilir olmalı.

Cihazdaki bütün yazı tipleri ve semboller düzgün, okunaklı ve silinmez olmalı. Markanın ismini yazmamak ya da bir şekilde yanlış yazmak sahte cihazlarda sıklıkla rastlanan bir durumdur.

Şarjı kontrol edin

Şarj, ülkenizdeki kullanıma uygun olarak üretilmiş olmalı. Eğer Avrupa’da yaşıyorsanız Avrupa’daki prizler için özel bir blok bulunmalı. Eğer bunun için ayrıca bir adaptör ya da şarj cihazı almanız söyleniyorsa, sahte cihaz uyarısı işaretini aldınız demektir.

Marka şarj cihazları, farklı renklerdeki plastik parçalar arasında sahteliğe delalet eden ayrım izi bulundurmazlar. Unutmayın ki markalar cihazlarınızı kullanırken güvenliğinizi sağlamaktan sorumludurlar. Orijinal markaların her zaman temiz metal parçalarına, kaliteli izolasyona ve cilalamaya sahip olmalarının nedeni budur.

Kablo ve fişlere yakından bakın

Kablo kalitesi sahte ürünün en belirgin işaretlerinden biridir. Orijinal ürüne ait bir kablo girişi telefona tam olarak oturur. Fakat sahtelerde olmaması gereken açılar ve eksik parçalar görürsünüz. Bazen fişin uzunluğu, soketin derinliği ile uyuşmaz.

Aynı zamanda şarj üzerindeki izolasyon ve sembollere de dikkat edin. Kablo esnek ve eşit dağılımlı renkte olmalı ve markalar silinebilir olmamalı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...