Samsung Bixby Yapay Zeka asistanı konuşabildiği gibi görebiliyor da

Date:

Telefonun donanımı ile uyumlu

Galaxy S8 ve S8+ telefonlarıyla birlikte Samsung aynı zamanda çok özel Yapay Zeka asistanı Bixby’i de tanıttı. Ne düşündüğünüzü biliyoruz : Rekabet maksadıyla hazırlanan ve Google Asistant ya da Cortana gibi Android yardımcı robotlarla benzerlik gösteren başka bir uygulamaya ihtiyaç duyar mıyım? Aslına bakarsanız Bixby, telefonun donanımı ile sıkı ilişkisi sayesinde Galaxy S8 kullananlar için tahminimizden daha faydalı olabilir.

Bixby, ses, dokunma ya da yazılı komutlarla uygulamalar ve servisler üzerinde gezinmenize yardımcı olacak özelliğe sahip. Uygulama, aynı zamanda Google’ın önceki Now uygulamasında olduğu gibi daha sonra kullanmak üzere kartları hatırlatıcı olarak kaydetmenize imkan veren ve Now ile benzerlikler taşıyan bir arayüzle birlikte geliyor.  Çalıştırıldığı zaman Samsung’un kamerası, galeri, kişi listesi, mesajlar ve ayarlarla bütünleşiyor. İleride üçüncü taraf uygulamalarla da birlikte çalışacak.

Böylece uygulama ‘görebiliyor’ ve alışveriş, trafik levhaları üzerindeki dillerin tercümesi gibi şeyleri yapabiliyor. Örneğin; bir binaya kamerayı çevirdiğinizde binanın hangisi olduğunu söyleyerek, bina yakınlarında öğlen yemeği yiyebileceğiniz yerleri de belirtiyor. Bu özellik, Bixby Vision’ın bir parçası. Bixby Vision ile yalnızca resim halinde bulunan şeyler hakkında araştırma yapabiliyorsunuz. Samsung bu teknolojinin Pinterest, Amazon ve Vivino gibi servislerle birlikte çalışacağını söylüyor.

Samsung’un yaptığı sunumda Bixby’e ‘Bunu çek ve Cindy’e gönder’ denildiği zaman uygulamanın ekrana tıklayarak kişi listenizdeki birine resmi göndermek istediğinizi anladığı ve kişi listenizi açtığı gösterildi. Eğer kişi listenizde Cindy adıyla kayıtlı başka kişiler de varsa uygulama bir menü açarak aralarından seçim yapmanıza da imkan veriyor.

Kısacası uygulama beklediğimizden daha iyi görünüyor ve belki de bazı angarya işler için Google Assistant’tan daha faydalı olabilecek zira Samsung’un donanımı ile doğrudan temas halinde.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...