Samsung oyuncular için 3 yeni Quantum Dot QLED monitör çıkarıyor

Date:

QLED monitör

4K TV’leri HDR’sız almak oldukça komik olsa gerek zira bu tip bir seti 500$’ın altında bir fiyatla satın alabilirsiniz. Bu nedenle hala HDR PC ekranı çıkmamış olması da ayrı bir garabet.

[irp posts=”14396″ name=”Samsung QLED TV’lerde renk ayarı kolaylaşıyor”]

Bereket versin ki Samsung’un bu konuyla ilgili güzel bir haberi var: 3 adet QLED monitör çıkaracağını söyleyen firma, oyuncuların hayalini gerçekleştirecek.

27 ve 32-inch CHG70’ler ve devasa 49-inch CHG90 modeli de dahil olmak üzere hepsi  1.07 milyar renk paleti, bir milisaniye yenileme oranı ve 1800R eğrilik çevresine sahip.

HDR içerik

Samsung bugüne değin sadece büyük formatlı TV’lerde kullanılan QLED teknolojisinin oyunları, tam da geliştiricilerin arzuladıkları biçimde yansıttığını söylüyor.

Resim kalitesini çok büyük oranda geliştiren teknoloji, canlı renklerle ve oldukça keskin kontrast biçimiyle oyun oynanışını da aynı oranda zevkli hale getiriyor.

HDR içeriğine sahipseniz teorik olarak daha iyi siyah seviye, daha geniş renk gamı ve normal bir ekrana oranla ekstra parlaklık edineceksiniz.

Samsung QLED oyuncu ekranı

“Detaylandırmak gerekirse; Ekran, %95’lik etkileyici bir DCI-P3 profesyonel renk ortamı, 144 Hz yenileme oranı ve dört kanallı tarama teknolojisi sunarak, EKRAN GENELİNDE hareket bulanıklığınA engel OLUYOR ”

Monitörler aynı zamanda yeni nesil Radeon FreeSync 2 desteğine de sahip olmaları hasebiyle oyun kurulumunu da kolaylaştırıyor. (NVIDIA G-Sync desteğine herhangi bir vurgu yapılmamış)

Samsung ekranların uçuş simülasyonları, FPS ve aksiyon odaklı oyunlar için ideal olacaklarını da belirtiyor.

QLED-OLED farkı

QLED teknolojisi LCD panellerini LED’lerle aydınlatır, fakat sıradan LED ekranların aksine Samsung ‘quantum dot’ nanoparçacıklarını, daha net renk ve ışıklandırma dahilinde kullanıyor. Teknoloji, kendi ışığını kendi üreten OLED pixellerinin sunduğu mükemmel kontrastın benzerini sağlamıyor olmakla birlikte, diğer bazı avantajlara sahip.

 

Teoride bu ekranlar, Samsung’un son QLED TV’lerinden daha  parlak ve %100’lük DCI-P3 renk hacmi ile renkleri daha belirgin biçimde gösteriyor. Bu yönüyle de Samsung ekranı geçtiğimiz CES’te dünya birincisi olarak adlandırmıştı.

Samsung, HDR teknolojisini Need for Speed ve Star Wars Battlefront II gibi oyunların oynanabilmeleri için EA studio Dice ve Ghost Games ile de iş birliği yapmış.

Gelelim fiyatlara : 27-inch ekran 599$, 32-inch ekran 699$ ve 49-inch ekran ise 1.499$ olacak. 32 –inch modelle E3 esnasında haşır neşir olacağız. Detayları paylaşmak üzere.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...