Samsung S8 ‘göz tarama’ sistemini kandıran fotoğraf

Date:

Samsung S8 ‘göz tarama’ sistemi değerlendirildi

Samsung’un akıllı telefonlarının en yenisi Galaxy S8 adından bir süre bahsettireceğe benziyor. Son alınan bilgilere göre Galaxy S8’i diğerlerinden daha güvenli hale getireceği beklenen sistem araştırmacılardan bir gol yemişe benziyor. Bir fotoğraf ve kontakt lensin sisteme gösterilmesiyle yapılan akıllı telefonun denemesinde Galaxy S8 modelinin göz tarama sisteminden geçerek güvenlik duvarını aştığı kaydedildi.

Geliştirilen iris tarayıcısı Samsung’un “sızdırmaz güvenlik” söylemlerinin aksine, akıllı telefona yöneltilen basit bir göz teması sağlanarak kullanılabiliyor. Chaos Computer Club araştırmacılarının cihazın gözünü bir göz resmi ile kandırılabiliniyor ifadeleri Samsung’un yeni modeline gölge düşürecek gibi görünüyor.

Samsung S8 'göz tarama' sistemini kandıran fotoğraf

  • Samsung, BBC’ye yaptığı açıklamada ‘konunun farkında’ olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, önce gönüllü birinin S8 tarayıcısını kullanarak telefonu sıfırdan kurdular ve telefonun güvenlik duvarını oluşturdular. Sonrasında kızıl ötesi ve gece görüş özelliğine sahip dijital bir kamera yardımı ile bu gönüllü kişilerden birinin fotoğrafını çektiler. Resmin bilgisayara aktarılıp baskısının alınmasının ardından, araştırmacılar bu fotoğrafın üzerine bir kontakt lens yerleştirdiler. Bu işi gerçekleştiren ekip, sahte gözü görüp Galaxy S8 akıllı telefonunun güvenlik duvarını kırıp telefonu açtığını gösteren bir video yayınladı.

Samsung’dan S8 yanıtı gecikmedi

Bunun üzerine Samsung’dan beklenen yanıt gecikmedi.

Samsung iris tarama teknolojisinin bir dizi ‘kapsamlı test’ yoluyla akıllı telefonun ‘güvenliğini tehlikeye atmaya yönelik girişimleri önlemek’ amacı taşıdığını söyledi.

  • ‘Eğer şu anda olası bir güvenlik açığı var ise ya da daha ileriki dönemlerde güvenliği artırmaya yönelik çabalarımızı engelleyecek yeni bir yöntem ortaya çıkarsa, bu sorunun üstesinden gelebilmek için olabildiğince hızlı yanıt veren bir çözüm ortağı olacağız’.

Güvenlik uzmanı Ken Munro ortaya çıkarılan bu keşfin ‘biyometrinin sihirli bir değnek olmadığının bir hatırlatıcısı’ olarak nitelendirdiğini söyledi.

  • “Kişisel tercihim iris kilidini parmaklarımla açmaktan yana. Benim anlamadığım şey şu, zaten parmaklarınız telefonunuzu tutuyor. Telefona dokundurmak yerine neden yüzünüzü sallamak zorunda kalasınız ki?”
  • “Gerçekten kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız yalnızca kendinizin bildiği gizli bir numara ya da parmak izinizle oluşturduğunuz bir ekran deseni belirleyin. Eğer irisi kilitlemek zorunda kalırsanız lütfen gittiğiniz her yere gözleriniz kapalı gidin, böylece irisiniz fotoğraflanamaz.”

Galaxy S8 sahipleri telefonun sahip olduğu iris tarayıcıyı kullanmak yerine telefonlarının kilidini açmak için gizli şifre oluşturma seçeneklerine de sahiptir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...