Seksenbeş milyon izlenen, doğar doğmaz yürüyen bebeğin videosu

Date:

Doğumdan hemen sonra yürümeye çalışan bebeğin videosu izlenme rekorları kırdı

Brezilya’da bir hastanede doğan bir bebek, doğumundan sadece birkaç dakika sonra yürümeyi denediği için herkes şaşkına döndü.

Yenidoğan yürümeye teşebbüs ediyor

İnternette viral hale gelen yenidoğan videosu, çocuğun bacaklarını yürüyüş hareketiyle pompalamaya çalıştıklarını ve ebe olarak kollarını tuttuğunu gösteriyor

Hemşirelerin bildirildiğine göre, bebeğin ani yürümek istemesine şaşkınlık duyduklarını bildirildi. Videoda görülen ebe yenidoğan çocuğa banyo yaptırmak istediğini söyledi, ancak bebek sadece kalkmak ve yürümek istiyor

Ebe, çocuğu yere indirmeye çalıştı, ancak bebek ebeyi tekrar itti ve “yürümeye” devam etti.

Video içindeki sağlık görevlilerinin giysilerinin üzerindeki işaretler, videonun Brezilya’nın Rio Grande do Sul’daki bir Santa Cruz Hastanesi’nde çekildiğini gösterdiği halde, bebeğin ebeveyninin kim olduğunu ve olayın nerede gerçekleştiği henüz net değil.

85 milyondan fazla görüntüleme oldu

Arlete Arantes tarafından Facebook’ta yüklenen ve herkes tarafından paylaşılan video şu anda 85 milyondan fazla görüntüleme ve 1.6 milyonun üzerinde paylaşımı var.

Videoda, yenidoğan bir bebeğin yürüme hareketi, alışılmamış bir davranış olduğundan dolayı, insanların ilgisini çekti.

Yenidoğan Refleksi

Rochester Tıp Merkezi Üniversitesi, normal bebeklerin doğum sırasındaki reflekslerinden birinin yürüyüş veya dans refleksi olduğunu söyledi. Bebekler ayaklarına sağlam bir yüzeye dokunurken dik dururlarsa adım atmayı deneyebilirler.

Bu refleksin bebek doğduktan sonra yaklaşık iki ay sürdüğüne inanılır ve diğer bebek refleksleri gibi, çoğu kez çocuğun dördüncü ayında gider.

Kansas City’deki Çocukların Mercy Hastaneleri ve Kliniklerinden Dr. Dr. Kenneth Wible, yenidoğan bebekleri kendi ağırlığını henüz destekleyemezken, dik dururlarsa yürüme hareketini deneyebileceklerini açıkladı

Wible, basamak refleksinin insanın ilkel hareket etme içgüdüsüne bağlanabileceğini açıkladı. Bu refleksin amacı, bunun yaklaşık 12 ay sonra tekrarlanmasına rağmen bir çocuğu yürümeye hazırlamak olduğunu söyledi.

[irp posts=”15445″ name=”Yeterince uyuyamadığınızda beyninize neler oluyor?”]

Bazı Hayvanlar doğumdan hemen sonra dolaşmaya başlıyor

Bebekler genellikle 10 ila 18 ay arasında yalnız yürümeye başlarlar. Bazı hayvanlar neredeyse doğumdan hemen sonra yürürler. Bir at doğduktan sonra bir saat içinde yürüyebilir. Öte yandan, zürafaların, ayakta durmaya ve koşmaya başlaması doğumdan sonra yaklaşık 30 dakika ila bir saat sürer. 2009’da yapılan bir araştırma, insanların doğumdan hemen sonra yürüyemediklerini gösteriyor; çünkü beyinleri büyük ölçüde olgunlaşmamış bebeklerin, hareket kontrolleri mümkün görünmüyor.

Isto é incrível nenê sai caminhando após acabar de nascer.

Опубліковано Arlete Arantes 25 травня 2017 р.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...