Dans öğreten çoraplar

Date:

Titreşimle dans öğretme metodu

Pascal Ziegler isimli tasarımcı bu sıradışı çorapları ‘dansçı çift koreografisi’ni öğretmek için yaptı. Temel olarak titreşen çoraplardan oluşan bu sistemi kendiniz için nasıl yapabileceğinize dair anlatım burada mevcut. Fakat bunun için titreşen motorlara, sensörlere ve bir Arduino’ya ihtiyacınız olacak. Bir uygulama motorlara titreşim yapmalarını söyler ve böylece ayaklarınızı uygun şekilde konumlandırırsınız. Ve sonra bir geri bildirim döngüsü size Foxtrot, Mambo ve Charleston danslarını nasıl yapacağınızı söyler.

Ziegler :

“Dansçı çiftin ayak hareketlerini gözlemek ve klavuzluk etmek için çorapları basınç sensörleri ve titreşim motorları ile donattık. Bu araçlar Android telefonda çalışan ana uygulama ile kontrol edilirler. Adımlar, ayağın belirli pozisyonlarında titreşim sinyalleri gönderilerek yönlendirilirler. Kullanıcı hata yaptığında ya da ritmi bozduğunda negatif bildirim gönderilir. Çorapların içindeyken birkaç dakika boyunca hatasız olarak dans etmek mümkündür.”

dedi.

Çorapların görünürdeki görevi, yeni dansçılara eğitmenin müdahalesine fazlaca gerek bırakmadan dans etmeyi öğretmektir. Böylece eğitmenler başka şeyler üzerinde odaklanabilirler. Örneğin; dar kafalı bir toplumdan çıkıp, büyük bir şehirde yaşamayı isteyen yetişkin, fakat kafası karışık genç bir kadınla 2001 Space Odyssey’de büyük çiftler dans gösterisi için hazırlık yapabilirler.

“Hedefimiz genel anlamda dans eğitimi derslerinin kalitesini arttırmak” diyen Ziegler “Öğrenciler, dans etme sınıflarında bir çok yeni adımı kısa zamanda öğreniyorlar. Genellikle onlar için teorik hareketleri müzik ve ritm ile senkronize olarak dans adımlarına aktarmak zor oluyor. Maalesef dans öğretmenlerinin zamanı olmuyor ya da öğrencilerin birebir ders için yeterli paraları olmayabiliyor. Özellikle de tekrarlı eğitimlerin söz konusu olduğu durumlarda. Ki bu tip durumlar hem öğrencinin, hem de eğitmenin hayal kırıklığına uğramasıyla sonuçlanabiliyor” diyerek sözlerine devam etti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...