Snapchat geçen yıla oranla iki kat gelir kaybına uğradı

Date:

Yeni kullanıcı kazandırma oranı düşüyor

Geçtiğimiz 3 aylık dilime oranla yüzde beşlik artış göstererek 166 milyona çıkan günlük aktif kullanıcı sayısı ile Snap, günlük kullanıcı sayısı 200 milyonu geçen rakip ‘Instagram Hikayeler’in gerisinde kaldı. Bu aynı zamanda Snap’in geçen yıl gerçekleştirdiği hızlı büyümeyi de yakalayamadığını gösteriyor.

Büyüme hızındaki düşüş yatırımcıları rahatsız etmekle birlikte firma da saatler sonra hisse senetleri oranında yaklaşık %25’lik bir kayba uğradı. Bununla birlikte firma genel anlamda ekonomik olarak kazancını arttırmayı sürdürdü. Yaklaşık yüzde 300’lük bir artışla 150 milyon doların hemen altına kadar ulaşan firma gelirinin 8 milyon doları, yine firmaya ait bir donanım ürünü olan ‘Spectacles’tan geldi. Bu kazanımlar ilk üç aylık kazanımlardan oluşuyor.

Firmanın kayıpları 2.2 milyar dolara ulaştı fakat bunların bir çoğu ikramiye ödemeleriyle ilgili tek seferlik masraflardan oluşuyor.  Örneğin CEO Evan Spiegel, elde edilen kazançtan kendine ait olan 750 milyon doları kaptı. Fakat bu masrafları göz ardı etsek dahi Snap’in kayıpları temel olarak ikiye katlanmış durumda. 2016’nın ilk 3 ayında 104 milyon dolar nakit gelir elde eden firma, 2017’nin ilk üç ayında 208 milyon dolar kayba uğradı. Bu durum, ortalama bir kullanıcı kazancının, geçen yılın son üç ayına oranla 14 cent artış göstererek 90 cente ulaşmasına ve yine geçtiğimiz yılın aynı periyoduna oranla yüzde 181’lik bir artış sağlamış olmasına rağmen böyle.

Bu arada firmanın yatırımcıları da bu gidişatın farkında olsalar gerek. Snap’in halka arz olunmadan önceki finansal rakamları, büyük ve artış gösteren oranlarda kayıplara işaret ediyor. Snap eğer başarabilirlerse ne zaman kar elde etmeye başlayabileceklerinden emin olmadıkları konusuna da vurgu yapıyor.

Her ne kadar kullanıcı tabanı sitede aktif olarak etkileşime devam ediyorsa da, kullanıcı artış hızı geçtiğimiz yılın 4. çeyreğine oranla en yavaş seviyesine kadar düştü.

CEO Spiegel ise yapılan bir görüşmede Facebook’un rekabetinden endişe duyup duymadığına dair sorulan bir soruya kahkaha ile yanıt verdi. “Yahoo’da arama kutusu var diye, Google olduğu anlamına gelmez” diyerek de iğneleyici bir espri yaptı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...