Snapchat reklamcıları nasıl çekeceğini iyi biliyor

Date:

Snap self servis

Snapchat, Facebook ve Google duopolünü (ikili tekel) alt etmek için gönül rahatlığıyla kurup satın alacağı kampanyalar düzenleyebilmek için reklamcılara ihtiyaç duyuyor. Hal böyle olunca firma üretici düşünce gücünü devreye sokmuş ve Snap Publisher adlı dikey video yapımını duyurmaya karar vermiş.

Ad Manager

Tabii yapım aşamasında olan bu aracın duyurusu ile yetinmeyen Snap, ağır sıklet boksörü misali, self servis Ad Manager ve aynı zamanda ‘Snapchat Onaylı Ortaklar’ programlarını da devreye sokarak, reklamcılarla tecrübeli üçüncü taraf teknolojik araç tedarikçilerini bir araya getirmeyi hedefleyen programı ile son darbeyi vurmuş.

Hepsini bir araya getirdiğimizde reklamcılar tüm bu araçlarla kendi reklam kampanyalarını başlangıç aşamasından bitimine kadar kontrol edebilecek, ellerini işin üzerine koyabilecekler.

Kar-zarar çizelgesi

158 milyon dolarlık beklentilere karşılık 149.6 milyon dolar gelir elde ettiği ortaya çıkan Snap geçtiğimiz ay Wall Street’i hayal kırıklığına uğratmış, reklamcılardan daha fazla gelir elde etmek zorunda olduğunu bir nevi ifşa etmişti. Geçen yılın ilk çeyreğinde 104 milyon dolarlık kayıp yaşayan Snap, bu yıl ise 2.2 milyar dolar kayıp yaşayarak, her ne kadar stoğunda bulunan 2 milyar dolarlık tazmin ödemesinde bulunmuşsa da, olumsuz bir görünüm arz etmişti.

Snapchat Ad Manager

Snap işlerini büyütmek için her şeyi yapmak zorunda. Özellikle de Facebook Snapchat’in Hikayeler formatıyla yoğun biçimde rekabet etmeye başladığından bu yana yaşadığı büyüme kaybı ile.

Düşmanın silahıyla silahlanmak

Nasıl ki Facebook Snapchat’in Hikayeler formatını kopya ettiyse, Snap’ de benzer şekilde Facebook’un reklam teknolojisine dair senaryosunu kopyalıyor gibi görünüyor. Tabii bu senaryoyu da Facebook’tan devşirdiği eski gelir ürün müdürü Sriram Krishnan gibi transfer elemanlardan ediniyor.

Yani her çeşit reklamcıya kucak açmak, kendine ait reklam ünitelerinin tasarımını daha az zor yapmak ve ücret karşılığında asiste edebilecek reklam teknolojisi uzmanlarını müşterilerine yönlendirmek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...