Snap’in yeni Spectacles gözlükleriyle dijital dünyaya seyahat

Date:

Spectacles II

Bildiğiniz gibi Spectacles satışları bu ay Avrupa’ya kadar genişletildi. Fakat yeni bir duyuma göre firma, oldukça video kaydı yapan bu gözlüklerin radikal bir değişimi de içereceği ikinci versiyonu üzerinde çalışmaya başlamış bile.

Spectacles’ın ilk seti geçen yıl satışa çıkmıştı. Fiyatı 129.99$ olan gözlük kullanıcıları resim çekebiliyor, video kaydedebiliyor ve hatta tüm bu çekimler Snapchat servisine gönderilebiliyor. Snap’in bu gözlüklerle yapmak istediği şey, kullanıcıların farklı şeyler oluşturup paylaşmalarını sağlamak için yeni bir yol sağlamaktı.

İkinci nesil proje ise firma içerisinde oldukça sıkı bir şekilde korunuyor. Hatta öyle ki Snap’in 1800 çalışanının çok azı ürünün detayları ya da ne zaman gönderileceği hakkında bilgi sahibi değiller. Bununla birlikte anladığımız şey şu: İkinci nesil gözlükler, birinciye oranla çok daha farklı özelliklere sahip olacaklar. Ama tabii tüm detaylar henüz kapsama alanı dışında.

Giderek artan biçimde ihtimal dahilindedir ki Snap II, arttırılmış gerçeklik özellikler entegre olmuş olarak piyasaya çıkacak. Bu yönde bir ip ucu geçtiğimiz ay Snap’in AR gözlükleri için patent başvurusunda bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. 2015 Kasım ayına tekabül eden başvuru, Snap’in planlarını detaylandırıyordu. Buna göre çift camlı gözlük kullanıcının konumunu algılayacak ve sonra dijital içeriği kullanıcının bulunduğu çevreye ışınlayacak.

Snap’in uygulaması halihazırda bu tip bir gelişmeyi destekleyecek yeterliliğe sahip. Nisan ayında ‘World Lenses’ olarak adlandırılan arttırılmış gerçeklik özelliğini uygulamaya koyan firma, bu lenslerle kullanıcıların bulundukları çevreye dijital objeler yerleştirmelerine imkan veriyor. Kullanıcılar maskeler ve filtrelerden farklı olarak, bulundukları mekanda kısıtlı bir süre için görünür hale gelen 3 boyutlu objelerin çevresinde objeler yok olmadan yürüyebiliyorlar.

Snap uzun zamandır gözlüklerde kullanılacak farklı tipte donanımlara atak yapmasıyla biliniyor. Bu nedenle de yapılan bu patent başvurusu anlam kazanıyor.

Patent başvurusu olası diğer ürünlere de atıfta bulunuyor. Bunlar arasında ‘arttırılmış gerçeklik kaskı ve arttırılmış gerçeklik vizörü (güneşlik)’ de var. Dahası Snap, Ctrl Me adlı küçük firmayı satın aldıktan sonra da drone’larla ilişkili olduğu ortaya çıkmış, 360 dereceli kamera satışını da planlarına dahil etmişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...