Soda mı Maden Suyu mu?

Date:

Sizde ikisinin arasında gidip geliyor ve tam olarak ne farkları olduğunu bilmiyor musunuz?

Sağlıklı ve ferahlatıcı içecek kategorisini incelemeye aldığımızda akıllara ilk gelen içeceğin maden suyu yok yok soda, yoksa maden suyu… Sizde ikisinin arasında gidip geliyor ve tam olarak ne farkları olduğunu bilmiyor musunuz? O zaman haberimizin detaylarına davetlisiniz.Sizde ikisinin arasında gidip geliyor ve tam olarak ne farkları olduğunu bilmiyor musunuz?

Uzmanların söylediklerine göre maden suyu ve soda, her ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahip. Ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yok. Onun tam tersi maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposu olmasıyla sodadan ayrılıyor.
Şimdilerde pek çok kişi maden suyu ve sodayı birbirinden ayırmakta güçlük çekiyor. Hatta bazı uzmanlar bu konuda ayrıldılar bile. İkisinin aynı şey olduğunu iddia edenler bir tarafa. farklılıklarını vurgulayanlar öteki tarafa… Ancak şu bir gerçek ki herkes faydalarını tam olarak bilmese de her iki içeceği de tüketiyor.

Yurt dışında bizim soda diye tükettiğimiz içecek, mineralli su diye adlandırılıyor. Ülkemizde kafa karıştırıcı olabiliyor. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiştir. Ayrıca içinde çözünmüş mineral tuzlar, element ve gaz içeren sulardır. Bu suları diğer sulardan ayıran özellik ise, kaynağından elde edildiği anda minerallerinin korunmasıdır.
Maden suyu ihtiva ettiği magnezyum, kalsiyum, flor gibi minerallerle vücudumuzun mineral ihtiyacımızı karşılamak için oldukça faydalı bir kaynaktır.Sizde ikisinin arasında gidip geliyor ve tam olarak ne farkları olduğunu bilmiyor musunuz?

“İçerdiği sülfat ve bikarbonat iyonları sayesinde hem mide bağırsak sisteminde rahatlatıcı etkisi vardır, hem de böbrek fonksiyonlarını dengeler.

Cilt için gerekli olan su ve mineral ihtiyacını karşılar. Cildimizin gergin ve diri kalmasını sağlayarak özellikle yaz aylarında ve spor yaptıktan hemen sonra ter ile kaybettiğimiz tuz ve minerallerin geri alınmasına yardımcıdır. Mide asidinin azaltılmasında doktor kontrolünde faydası gözlenmiştir. Maden suyunun içerdiği kalsiyum kemik yapısının, florür ile ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlıdır. Ayrıca karbondioksit sayesinde diğer şekerli ve gazlı içecekler gibi tadım olarakta oldukça güzel bir alternatiftir. Bunun yanı sıra soda da mineralli bir sudur ve vücudumuzun günlük alması gereken mineralin bir kısmını karşılayabilir. Ancak her ikisinin de tüketimi sınırlanmalıdır. Faydalı da olsa hiç bir besinin aşırı tüketimi faydalı olmamaktadır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...