Softbank, Boston Dynamics’i Google’dan satın alıyor

Date:

Robot şirketi Boston Dynamics, Softbank’e satılıyor

Amerikan teknoloji devi Google, 2013 yılında dünyanın en hızlı robotu Çita ve hayvanların özelliklerini temel alan farklı mobil araştırma cihazları üretene Boston Dynamics’i satın almıştı. Amerikan ordusuna üretim yapan Boston Dynamics, Google’ın 2013 yılında satın aldığı sekizinci robot şirketi olmuştu. Şimdi ise, Boston Dynamics’i, Google’dan Softbank satın alıyor.

Google’ın ana şirketi Alphabet’in robotik şirketi Boston Dynamics’i satmak istediğini duyurduğumuzdan bu yana bir yıl geçti ve şimdi bir alıcı çıktı : Softbank. Japon firma Softbank, Pepper’da dahil olmak üzere, kendi robotları üzerince yıllardır çalışıyor. Şu an, Handle, Big Dog, Atlas, WildCat ve diğerleri gibi şirketlerle aynı şemsiyenin altında. Japonya’nın SCHAFT ( Softbank tarafından satın alınmış olan) ile birlikte, Alphabet uyarınca yeniden yapılandırılmış X bölümünün bir parçası haline geldi.

Anlaşma şartları henüz ortaya çıkmadı. Ancak, Softbank CEO’su Masayoshi Son, yaptığı bir açıklamada; akıllı robotiklerin, Bilgi Devrimi’nin bir sonraki aşamasının anahtarı olacağını ve Marc ile Boston Dynamics’deki ekibin buna açık olduklarını söyledi. Ve, onları Softbank ailesi içinde ağırlamaktan dolayı mutluluğunu dile getirip, robotik alanını iletletmeye devam ederken onları desteklemeyi düşündüğünü söyledi. Ayrıca, uygulamaları keşfetmek için de sabırsızlığını dile getirdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...