Video oyun fragmanı “Everything” Akademi Ödülü’ne aday gösterildi

0
533
'Everything' isimli, bir hayat oluşturma oyunu tarih yazıyor

‘Everything’ isimli, bir hayat oluşturma oyunu tarih yazıyor

Dünyanın en büyük eğlence sektörü faktörünü video oyunlar oluşturur. Buna rağmen sektör içinde nadiren hak ettikleri değeri görürler. Ancak bu durumun yavaş yavaş değişmeye başlıyor olduğunu söylersek yanılmış olmayız sanırım. Çünkü tarihinde ilk kez bir video oyunu fragmanı bir Akademi Ödülü’ne aday olarak gösterildi. Bir ilk ama gerçek. Bahsi geçen oyun tanıtım videosu içinde bulunduğumuz yılın ilginç felsefi dünya simülatörü Everything için hazırlandı. ‘Everything’ isimli, bir hayat oluşturma oyunu tarih yazıyor.'Everything' isimli, bir hayat oluşturma oyunu tarih yazıyorVideo yaklaşık olarak 11 dakika sürüyor. Bir römorkla doğadaki her şeyin birbirine bağlı olduğunu ve hayal kırıklığı temasının işlendiği bir kurgu oluşturulmuş.Ünlü İngiliz filozof Alan Watts’ın sesiyle kimlik bulan videoda, yaşamı tüm garip ve harika şekilleriyle gösteriyor. Bunu yapabilmek için oyunun içinden bazı sahnelerin çekimlerini kullanıyor. Uzunluğu ile ilgi odağı olan bu akıllı tanıtım videosu, en iyi kısa animasyon filmi dalında bir Akademi Ödülü kazandı.
İnginç olan ise oyunun geliştiricisi olan David OReilly’nin ilk kamera deneyimi bu değil. Daha önce de OReilly, bu oyun deneyimini kullanarak ve sinemaya uyarlayarak Spike Jonze’nin başarılı bilimkurgu filmi Hero’da holographic video oyun sahneleri oluşturmuştu.
Bir atomdan trafikte yolda gördüğünüz dubalara kadar her türlü objenin içinde bulunduğu bu oyun şimdi merak edenler için PS4, PC ve Mac’te. Video, bu yıl düzenlenen Viyana Kısa Film Festivali’nde Animasyon Jüri Ödülü kazandı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz