Sosyal Medya Manzarası Conversation Prism 2017

Date:

Şaşırtıcı bir Sosyal Medya Manzarası Conversation Prism 2017

Sosyal medya, bir zamanlar Facebook gibi bir platform için verdiğimiz isimdi, şimdi aynı şekilde tanımlamak oldukça zor hale geldi. Facebook ve Twitter bile, kendilerini genellikle sosyal ağlar olarak adlandırmıyorlar. Sosyal Medya Manzarası Conversation Prism 2017 güncellen haritada 141 yeni şirket ve 4 yeni kategori bulunuyor.

Altimeter Group’da yazar ve dijital analist olan Brian Solis, 2008 yılında ilk olarak adını “Conversation Prism” (Sohbet Prizması) olarak duyurdu. Ajans JESS3 ile birlikte tasarladığı projesi, o yıl pazarlamacılar arasında popüler bir referans olmak için Southwest tarafından Texas, Austin sokaklarını kapsıyor ve devam ediyordu.

Şimdi, 2013’ten bu yana en son güncellemeyle tekrar karşımıza çıktı. Dört yıl içinde çok değişti. Solis, Jaimy Szymanski’nin yardımıyla bu süreci takip ederek Sosyal Medya Manzarası Conversation Prism 2017 oluşturuldu. Haritanın orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Haritaya tıklayarak büyütebilirsiniz.

Sosyal Medya Manzarası Conversation Prism 2017 - Portrait
Sosyal Medya Manzarası Conversation Prism 2017 – https://conversationprism.com/

“Sosyal medyanın nasıl kullanıldığı konusunda sürekli bilgiler var. Bu her yeni duyuru ile haritayı güncellemek için bir amaç verdi, ancak eğilimlerin çok dramatik olduğu evrim zamanları var.”

“Bu eğilimler arasında canlı yayın, mesajlaşma uygulamaları ve konuşarak ticaret (conversational commerce)’in büyümesi yer alıyor. Facebook ve YouTube gibi büyük oyuncular da, bu eğilimlerin her birini takip ederken, birden fazla kategoriye ayrılıyor; bu da, erişimlerinin bir parçalanması ve aynı zamanda genişlemesi sonucunda oluyor.”

Solis ve Szymanski, güncel haritadan 84 şirketi kaldırdı ve 141 yeni şirket ekledi. Ayrica mesajlaşma, kitle fonlaması (crowdfunding), seyahat-konukseverlik ve Gerçek hayatla bağlantı (Connecting IRL) olmak üzere dört yeni kategori ekledi.

Connecting IRL nedir?
IRL (In Real Life) Gerçek hayatla bağlantılar, gerçek hayatta tanıdığınız insanlar: arkadaşlar, aile ve okul arkadaşları. IRL Connections hikayelerinizi denetlemeden önce anında ve otomatik olarak görür. (Bu bir tür “gizli bakış” gibi.)

Geçmişteki sürümlerde olduğu gibi, Sohbet Prizmasının “Conversation Prism” merkezi “Siz” siniz.

Solit, “Haritayı görüntüleyen kişiye, sosyal medyanın, çevrimiçi deneyimlerinin merkezinde yer alan insanlarla ilgili olduğunu hatırlatmak istemektedir. Sosyal medya, bir dizi yayın ağından çok daha fazladır; başkaları çevirimiçi deneyimlerini şekillendirirken, sizde deneyimlerinizi şekillendirirsiniz” dedi.

Sonraki halka “siz” in bir ağla etkileşime girme şekillerinizi gösterir. İkinci halka, bunların ağları nasıl etkilediği üzerine genişler. Dış halka, “siz” in kendi markanızı ve topluluğunuzu oluşturmak için etkileşime girebileceğiniz tüm ağ kategorilerini gösterir.

Solis, bilgi toplamaya ve gelecekteki güncellemeleri planlamaya devam edeceğini söyledi. Bu aynı zamanda haritada yeni bir tasarım da içerebilir. Ayrıca Solis, Patreon gibi diğer dikey pazarların yükselişine etki eden sitelere dikkat çekti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...