SpaceX, ABD Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu şartları karşılıyor

Date:

ABD Hava Kuvvetleri, sadece United Launch Alliance’a güvenmek yerine SpaceX’in uydularını fırlatmaya başlamasıyla hükümetin ne kadar tasarruf sağlayabileceğini ortaya koydu.

2016 yılında Savunma Bakanlığı’nın ulusal savunma yetkilendirme kanunu raporlarında ulusal güvenlik programları için bir bütçe içermesini şart koşana kadar fırlatma fiyatlarının belirsizliği tartışılması gerekiyordu.

Ars Technica nihayet Hava Kuvvetleri’nin bütçe talebini yayınladı. ULA fırlatmalara tekel hakkı vermesi halinde 2021 yılına kadar fırlatma başına 423 milyon dolar ödeme yapılması bekleniyor.

ABD Hava Kuvvetleri, sadece United Launch Alliance’a güvenmek yerine SpaceX’in uydularını fırlatmaya başlamasıyla hükümetin ne kadar tasarruf sağlayabileceğini ortaya koydu.

2018 ve 2019 yılları için beklenen ULA fırlatma fırlatma fiyatları, sırasıyla, 202 milyon dolar ve 216 milyon dolar seviyesinde. Bununla birlikte, bu miktarlar hala 83 milyon doların iki katından fazla ve ABD Hava Kuvvetleri’nin bu yıllar içerisinde SpaceX’e GPS uydularını fırlatmak için 96.5 milyon dolar ödüyor. SpaceX 2020 yılında fiyatları arttırabilir ancak büyük olasılıkla bir fırlatma için 400 milyon dolara mal olacak. Ars Technica’nın raporuna yanıt olarak, SpaceX’in kurucusu ve başkanı Elon Musk, fırlatma başına 300 milyon dolarlık bir fiyat farkının olduğunu Twitter’da belirtti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...