SpaceX, Falcon 9 roketini tekrar gönderdi

Date:

Tarihteki ilk kullanılmış roket gönderimi

Bugünkü SpaceX gönderimi, daha önce gönderilmiş yörünge hedefli bir roketin başarılı olarak yeniden gönderildiği ve Dünya’ya döndüğü ilk sefer olarak tarih kitaplarına geçecek. CEO Elon Musk, birinci aşamada kullanılan Falcon 9 roketi ‘Of Course I Still Love You’ adlı drone gemisindeki hedef noktaya sorunsuz bir iniş gerçekleştirdikten sonra yaptığı konuşmada “Bugün, inanılmaz bir gün geçirdik” dedi. “Bu, uzay uçuşlarında büyük bir devrim olacak” diyen Musk sözlerine “ Bu noktaya gelmek 15 yılımızı aldı. Sözün bittiği yerdeyiz. SpaceX ve tüm uzay keşfi çalışmaları için büyük bir gün” diyerek devam etti.

[irp posts=”8710″ name=”SpaceX’in Dragon ikmal gemisi Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ıskaladı”]

Bugün gönderilen Falcon 9 roketinin birinci aşaması ilk olarak bir Dragon aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na ikmal gönderimi için kullanılmıştı. Aynı roket SpaceX’in drone mavnasına başarıyla iniş yapan roketti. İlk aşama bir roket gönderimi maliyetinin yüzde 80’lik bölümünü temsil ediyordu. Bu nedenle Musk uzay keşfinde sonraki çağ derken, kaydadeğer tasarruflar sağlayacak yeni fırsatlara atıfta bulunuyor.

Bu arada bugünkü roket gönderimindeki SES-10 aracı, sabit bir yörüngeye gidecek ve  Meksika, Karayipler, Merkez Amerika ve Güney Amerika bölgelerinde evlere TV yayın sinyali, geniş bant ve mobil servis hizmetleri sağlayacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...