Twitter’tan 140 karakter sınırlamasına esneklik sağlayacak bir yenilik

Date:

Kullanıcı adları yukarıda belirecek

Bir çoğumuz Twitter’ın 140 karakter sınırlandırması için genel anlamda olumlu düşüncelere sahip olsak da bu kısıtlama bazen sıkıntı verici olabiliyor. Twitter geçen yıl daha az karakterle daha çok açıklama yapabilmenize yardımcı olmak için birkaç değişiklik yapmıştı. Örneğin, artık retweet yaparken karakter sayısında kısıtlamaya gidilmiyor ve aynı zamanda resimleri kısıtlamayı dert etmeden ekleyebiliyorsunuz. Twitter bugün yeni bir değişiklik daha başlatıyor: birilerine ya da bir gruba cevap yazarken @kullanıcıadı gibi karakterler artık değerli alanınızdan çalamayacaklar.

Temelde bunun anlamı şu; cevap yazdığınız kişinin kullanıcı adı artık tweet metninin içerisinde değil, üzerinde yer alacak. Eğer bir grup insana cevap yazıyorsanız, sohbetteki diğer kişilerin sayısı başlıkta görünecek. Örneğin, üç kişiye cevap yazıyorsanız, metin ‘@kullanıcıadı ve 2 diğer kişiye cevap’ şeklinde görünecek. Konuşmada başka kimlerin olduğunu görmek için ‘cevap’ metnine tıklayarak isimlerin listesini görebilirsiniz. Eğer sohbet içerisinde olmasını istemediğiniz kişiler olursa, üzerlerine tıklayarak liste dışı bırakabilir ve yazmaya devam edebilirsiniz.

[irp posts=”10443″ name=”Twitter’dan tacize yönelik yeni adım”]

Bununla birlikte eğer başkalarını sohbete dahil etmek ya da etiketlemek isterseniz daha önce olduğu gibi bu kişilerin @kullanıcıadlarını manuel olarak girmeniz gerekecek. Bu takdirde karakter kısıtlaması uygulanacaktır. Fakat eklendiklerinde onlar için @ işaretini kullanmak zorunda kalmayacaksınız.  Twitter konvoyuna kaç kişiyi dahil edebileceğinizle ilgili olarak duyduğumuza göre özellik, 50 kişiye kadar eklemeye imkan veriyor.

Bir süredir test ediliyordu

Firma, bu özelliği son birkaç aydır değişen başarı oranlarıyla test etti. Son yapılan ve kullanıcıların gerçek isimlerinin kullanıldığı deneme bazı kullanıcıları rahatsız ederken diğer bir deneme sohbette kimlerin olduğunu görmeyi imkansız hale getirdi. Bununla birlikte bu güncelleme bu sorunları çözüyor ve kullanıcı isimlerinin tweetlerini tıka basa doldurmasını istemeyenler için ideal bir çözüm gibi görünüyor.

Twitter yapmış olduğu bir açıklamada “İşimiz bitmedi. Sohbetleri nasıl geliştirebileceğimiz ve Twitter’ın kullanımını nasıl daha kolaylaştırabileceğimiz hususlarında düşünmeye devam edeceğiz” dedi. Bu özelliğin bugünden itibaren kullanılmaya başlandığını göreceksiniz (Web, iOS ve Android’ de dahil olmak üzere)

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...