‘StarCraft : Remastered’; efsane geri dönüyor

Date:

Teknolojik gelişmelere uyarlanmış

Blizzard eski oyunları hayatta tutmakta efsanevi bir marka; fakat şimdi farklı bir iş yapıyor. Stüdyo, 1998 yapımı gerçek zamanlı strateji oyununu (Brood War paketi de dahil olmak üzere) modern çağa taşıyan yeni bir yapım olan ‘StarCraft: Remastered’ versiyonunu bildirdi.

Yüksek çözünürlüklü grafiklerle (4K çözünürlüğünü destekliyor), geliştirilmiş ses ve Blizzard’ın güncel oyun oynatıcısı ve çok kişilik oyuncu ağı desteğiyle oyuna ikinci kat boya atılmış. Bununla birlikte ekip bunu, oyuna içerik ve özellik ekleyerek bir çeşit özür mahiyetinde kullanıyor. Oyunun klasiğini daha önce defalarca oynamış olsanız da yeni versiyonu oynamak için bir çok sebep olacak.

Tek kişilik oyun bölümünde hikaye anlatımını geliştirmeye yardımcı olmak için yeni bir sanat eseri göreceksiniz. Çok kişilik oyun tutkunları, Blizzard’ın yeni oyunları için temel haline gelmiş olan gelişmiş takım ayarlama, merdiven oyunu ve sosyal özellikleri de içeren yeni özellikler görecekler. Aynı zamanda tek kişilik aşama kaydetmekten, kişisel harita ve önemli bağlantılara kadar her şeyi bulut sisteme kaydedebileceksiniz. Değişmeyecek olan tek şey ise oyunun kendine has tarzı.

Yenilenmiş versiyon Mac ve Windows kullanıcıları için yaz ayında piyasaya sürülecek. Fiyatı henüz belli değil. Bununla birlikte hafızanızı tazelemek için oyunun çıkmasını beklemek zorunda kalmayacaksınız. Blizzard orijinal Brood War versiyonunu yamalıyor (19 yıllık title game). Böylece Windows’a uyumluluğunu geliştirerek, yeniden bağlanma ve eSport dostu gözlemci modu gibi özellikler ekliyor. Güncelleme bittiğinde StarCraft Anthology (Orijinal oyunu ve Brood War’u içeren) ücretsiz olacak.

Evet, bu da ‘remastered rüzgarı’ndan beklenti içerisinde olan geliştirici vakalarından bir diğeri. Nostaljik oyunculardan para kazanmak nispeten daha kolay bir yol. Blizzard’ın bu noktada avantajı var zira geçmişinde pek çok oyun yayınlamış olan bir firma. Bununla beraber Blizzard geçmişi yeniden ziyaret etmek için bir çoklarından daha iyi bir nedene sahip. Orijinal oyunla devamı arasında 12 yıllık bir aralık vardı (StarCraft II’de tecrübe kazananların bir çoğu oyunun ilk versiyonunu oynamak için henüz çok küçüktüler. Şu da var ki ilk oyunun çabucak oynanamaz hale gelişine sebep olacak teknolojik anlamda bir zaman aralığı çok fazlaydı). Remastered versiyonu genç oyunculara ne kaçırdıklarını görmeleri için bir fırsat sunacak olmakla birlikte, tecrübe sahibi gazilerin oyunu son sistem bir PC’de oynamaları için şans verecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...