Stephen King’in “It” adlı filminden yeni fragman geldi

Date:

Beyazperdeye uyarlanan sinema film “It”den yeni fragman yayınlandı

Bildiğiniz üzere, Stephen King’in en sevilen romanlarından biri olan “It” isimli kitap oldukça popülerdi. Raflardaki yerini aldığı zaman güzel satış yapan roman, kitapseverlerden yoğun bir ilgi de görmüştü. Daha sonrasında, King’in romanı “It”, 1990 yıllarında mini bir dizi olarak ekranlarda yayımlanmaya başlamıştı. Sevilen bir roman olan yapıt, şimdi de beyaz perdeye uyarlanması ile gündeme geldi. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz Mart ayında, Andres Muschietti’nin yönetmen koltuğuna oturduğu “It” filminden bir fragman paylaşılmıştı. Ve, şimdi de filme ait olan ikinci fragman gösterildi.

Korku ve gerilim türünde yazdığı romanlar ile efsaneleşen ABD’li yazar Stephen King’i biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz? 1947 yılında dünyaya gelen Stephen King, “Korku ve gerilim türünün en çok satan yazarı” unvanına sahiptir. King’in, 1970’lerden bu yana 60 adet kitabı yayımlanmıştır ve kırk milyonun üzerinde hayranı vardır. Stephen King, henüz on altı yaşındayken ilk hikayelerini yazmaya başlamış ancak yazdıklarını 20 yaşındayken “Startling Mystery Stories” adlı toplama kitabında kullanmıştır. Kısa zaman sonra, öykülerden romanlar yazmaya başlamış ve hemen ardından da senaryo çalışmalarına devam etmiştir. Senaryosunu yazdığı bazı filmlerde de oyunculuk ve yönetmenlik deneyimini de tatmıştır.

Beyazperdeye uyarlanan sinema film “It”den yeni fragman yayınlandı

Stephen King’in “It”adlı romanından bahsedelim birazda. Romanda, şanslı yedili diye adlandırılan çocukların başından geçen bir macera anlatılıyor. Derry adlı kasabanın yüzyıllardan beri gelen bir sırrı bulunmaktadır. Bir yaratık belli zamanlarda uyanıp küçük çocuklar ile beslenip tekrar geri uyumaktadır. Bu olay, her otuz senede bir tekrarlanmaktadır. Ancak, bu şanslı yedili diye adlandırılan ufaklıklar, bir gün bu yaratığı yaralamayı başarıp büyüyorlar. Daha sonra, şanslı yediliden altısı dünyanın bambaşka yerlerine gidip, oldukça zeki, başarılı ve zengin bireyler olurlar. Ve, otuz yıl sonra yaratık uyanıyor.

[irp posts=”21882″ name=” Destiny 2 Beta” için geri sayım başladı!”]

Kasabada kalan arkadaşları bu şanslı yediliyi verdikleri sözü tutmak için geriye çağırır. Ancak, kimse bir şey hatırlamaz. Yaratık, herkesin hayal gücü, korkuları dahilinde gözükür. Kimi için bir kurt adam, kimi için de bir palyanço ya da kendi babası olarak gözükür. Ona da bir tanımlama getirilemediği için King adını “It” yani “O” koymuştur. Hikayemiz bu şekilde. Filmde ise yine bu yedi şanslı çocuk, iblisten ve palyançodan kurtulmak için maceradan maceraya atlayacak. Hikayede 1957 ve 1958 yılları anlatılacak. Devam filminde ise, otuz yıl sonra olanlar anlatılacak. “It” yani “O” filminin vizyon tarihi 8 Eylül olarak belirlendi. Şimdi, sizleri filmin ikinci yayınlanan fragmanı ile baş başa bırakıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...