Aşırı el terlemesinden muzdarip olanlar için sevindirici bir haber

Date:

Elektrik sinyalleri

Taipei’deki Computex fuarında gezinirken terlememek elde değil. Fakat Tony Cueva Bravo’nun avuçları başka bir sebepten ötürü terliyordu. Peru’lu girişimci, aşırı terlemeye neden olan ‘Hiperhidrozis’ hastalığına duçar olmuştu. Bu nedenle elleri sıklıkla ve rahatsız edici biçimde ıslanıyordu. Hiperhidrozis insanı canından bezdiren, aynı zamanda bir nebze utandırabilecek bir hastalık. Bu nedenle Bravo’ da, 24 yaşındaki genç bir girişimcinin yapacağını yapmış: Bu soruna bir çözüm yolu bulmak ve sorunla ilgili bir ürün oluşturmak için ekip kurmuş. Masanızda tıpkı bir bilgisayar faresi gibi duran, turuncu-beyaz renkteki bu piyasayı lehine değiştirme kapasitesindeki Handrop adlı ürünle tanışın.

Bu arada görüntü sizi aldatmasın. Mouse’tan farklı olarak Handrop, esnek bir metal yüzey altına yerleştirilmiş elektrot setine bağlı olarak çalışır. Ve bugünlerdeki hemen hemen tüm donanımlar gibi Handrop’ da kablosuz olarak akıllı telefonlara bağlanır. Bu bölüm önemli: Terli ellerinizin ne denli ıslak olduğunu tespit etmek ve tüm süreci sizin için ayarlayacak işlemi başlatmak için Handrop uygulamasına ihtiyacınız olacak.

Uygulama hazır olduğunda, terleme seviyenize bağlı olarak beş ila onbeş dakika kadar oturarak bekliyorsunuz. Siz beklerken terlemeye birincil anlamda neden olan sinir sisteminizdeki etkilere karşı koyan değişken yoğunlukta elektriksel atışlar hissedeceksiniz. Hay Allah, tek seferde sadece bir elinizi tedavi edebiliyorsunuz. Fakat yine de kayıp sayılmaz. Hem diğer elinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Üstelik Handrop’un dahili bataryası ile herhangi bir yerde tedaviye devam edebilirsiniz.

Bunun ciddi bir işlem olduğunu düşünüyorsanız, yanılmıyorsunuz. Bravo’ya göre bu işlem daha çok kronik hiperdozis hastalığından muzdarip olanlar için düşünülmüş. Zira bu kişiler ara sıra terleyenlere oranla bu durumdan kurtulmak için ümitsizce çırpınırlar. Bu arada şunu da belirtmekte fayda var; sağlıklı insanların bu cihazı kullanmaları ter bezelerine zarar verebilir. Bununla birlikte Bravo bir ayda bir hafta boyunca üç kez yapılacak bir tedavi yoğunluğunun, el terlemesini büyük oranda azaltacağını, ve tedaviye devam edildiği takdirde terli ellerden bütünüyle kurtulunabileceğini söylüyor.

Ekip cihazın satışı için önümüzdeki Aralık ayında Kickstarter tarzında bir fonlama yöntemini kullanarak, 180$’dan satmayı planlıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...