Tesla, ekonomik araçlar serisinden Model 3s adlı aracı sergiledi!

Date:

Tesla, ekonomik araçlar serisinden Model 3s adlı aracı sergiledi!

Bu ayın başlarında Tesla CEO’su Elon Musk’ın da söz verdiği gibi alınabilir araçlar listesinde bulunan Model 3s seyirciye sunuldu.

Firmanın şimdiki hedefinin aracı seri üretime geçirmek. Musk, planlarına göre ağustos ayında 100 adet daha 3s üretilmesini bekliyor. Eylül ayında bu rakamın 1.500 arabaya çıkartılacağını ve devam eden aylarda da 20.000 adet üreteceğini belirtti. Ancak üretim rakamları her ne kadar devasa olsa da, yeni Model 3S’lerin ön alım yapan 400.000 müşteriye teslim edilmesi yaklaşık olarak 2 yıl sürecek.

Firmanın Model 3s öncesi üretimlerinden Model X SUV ve Model S Sedan yüksek bütçeye hitap etmekteydi. Firmanın tasarladığı SUV ve makam aracı sedan çoğu insan için son derece pahalı bir fiyattaydı. Her ne kadar yeni tasarlanan Model 3s adlı araç ekonomik sınıfa hitap etse de, 35.000 $ ( Türkiye fiyatı olarak tahmini 150.000 TL vergi ve ulaşım dâhil ) seviyelerinden başlayan fiyatı ile bize hitap etmeyeceği kesin. Ek paketleri ile daha yüksek bir batarya kapasitesine ya da geliştirilmiş motor gibi özelliklere de sahip olabilirsiniz. Fakat bunlar sadece teorik varsayımlardan ibaret. Henüz Tesla resmi olarak aracı tanıtmadığı için ne gibi özelliklerle ya da paketlerle dolu olduğunu henüz bilemiyoruz.

Yayınladıkları belge aracılığıyla öğrenebildiğimiz bazı teknik bilgiler bulunmakta. 0’dan 100’e 5.6 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hızı 210 olan araç, tek şarjda 350 km yol kat edebiliyor. 5 koltuklu ve 450 litre bagaj hacmine sahip. Ayrıca önceki modellerinde olmayan süper şarj özelliğine de sahip. 210 km’lik mesafeyi 30 dakikada şarj olabiliyor. Ayrıca aracınızın bataryasını ev elektriği kullanarak şarj etme şansına da sahipsiniz. Fakat böyle bir durumda aracınız her 30 dakikada 180 km’lik şarj olmuş olacak. Dolayısıyla şarj süreniz ev kullanımı için çokta hızlı bir seviyede değil. Wifi ve LTE bağlantılar, ses komutlarına duyarlılığı ve bluetooth eklentisi de aracın boş halinde mevcut bulunuyor.

Fakat isterseniz ‘ ekstra mesafeli batarya ‘ paketini ekleyerek maksimum süratinizi 230 km/s hıza ve mesafenizi de 500 km seviyelerine çıkartabilirsiniz. Premium paket 5.000 $ civarında tutmakta.

Ayrıca araçta oto pilot seçeneği de mevcut. Ödeyeceğiniz ekstra 3.000 $ ile ‘ trafik durumlarını değerlendirme, şerit boyunca ilerleme, otomatik şerit değiştirme, yoldan çıkıp hedefinize doğru ilerleme ve otomatik park etme ‘ özelliklerine de sahip olabilirsiniz. Bu araç fütüristik yapısı ile size gelecekten gelmiş bir aracı kullanma keyfini sunuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...