Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod için yeni detaylar ortaya çıktı

Date:

Apple’ın HomePod ürün yazılımı, hoparlörün yeni özelliklerini gösterdi

Hatırlayacağınız üzere, teknoloji devi Apple, WWDC (Dünya Geliştiricileri Konferansı)’nda akıllı hoparlörü Homepod’u tanıtmıştı. Homepod akıllı hoparlör, Apple’ın tanıtıma çıkardığı ilk hoparlör olarak WWDC’ye adını yazdırmıştı. Apple, üzerinde çalıştığı ve sonradan tanıtıma çıkardığı akıllı hoparlörü Homepod ile, Amazon’un sahibi olduğu Homepod ile benzer ürün olan Echo’ya rakip olmuştu. Akıllı hoparlör ile, ürün yazılımının ortaya çıkmasıyla bazı detayların da gündeme gelmesini sağladı.

Apple’ın, WWDC 2017’de tanıttığı akıllı hoparlör HomePod ile akıllı ev asistanı alanına adımını atmış oldu. Fakat, akıllı hoparlör piyasaya çıktığında, güçlü bir rakip olan Amazon Echo onu bekliyor olacak. Cihaz, dört inç’lik bir subwoofer ve yedi tane tweeter ile güçlendirilmiş olarak raflaraki yerini alacak. Öte yandan, akıllı hoparlör, Apple’ın A8 işlemcisinden gücünü alıyor. Ve, cihazın en can alıcı özelliği de, gerçek zamanlı akustik modelleme özelliğine sahip olması. Bu demek oluyor ki, akıllı hoparlör HomePod, müziğin ortamına uyacak bir şekilde ayarlanacak.

Apple’ın HomePod ürün yazılımı, hoparlörün yeni özelliklerini gösterdi

Ve, akıllı hoparlör ile ilgili yeni gelen bir haber var. Geliştirici Steve Troughton-Smith’in analizine göre, şu anki enkarnasyonunda HomePod, üçüncü parti uygulamaları ve programları desteklemiyor. Ürün yazılımı ise, ortaya HomePod’un etkileşimleri hakkında birkaç şey ortaya koyuyor. Cihaz, Apple’ın geleneğine uygun olarak, VoiceOver da dahil olmak üzere erişebilirlik özelliklerini destekleyecek. Throughton-Smith, üst dokunuş yüzeyinin yalnızca büyük LED ışıkları değil, aynı zamanda şekilleri ve sembolleri gösterebilen bir LED matrisi olacağına inanıyor.

[irp posts=”21911″ name=”PlayStation Plus üyeliklerine yeni fiyat tarifesi geldi!”]

Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod, aynı zamanda, Siri ile de entegre olarak çalışacak ve sesli komutlar ile Siri’ye erişebilecek. Akıllı hoparlör HomePod’da, Siri, yalnızca bir asistan görevi görmeyecek. Aynı zamanda, sizin yeni müzikler keşfetmenizi de sağlayacak. Yani, Siri, HomePod’da bir müzikolog görevi görecek diyebiliriz. Cihaz, yaklaşık olarak 7 inç yüksekliğinde ve tam olarak 360 derece ses verebilen bir yapıya sahip. Cihaz, bulut sistemden aldığı destek ile de bulunduğu noktaya göre odanın genişliğini hesaplayıp ses dağıtımını da ona göre ayarlayacak. Aralık ayında raflardaki yerini alacak olan cihaz HomePod, 349 dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...