Tesla Model S yaptığı güncellemeyle kullanıcılarını hayran bıraktı!

Date:

Tesla Model S yaptığı güncellemeyle kullanıcılarını hayran bıraktı!

Tesla Model S bir kez daha kullanıcılar tarafından en memnun kalınan araba olarak seçildi. Ultra lüks sedan kategorisi klasmanında yapılan geri bildirimlerde rekoru tekrardan eline aldı. Mühendisler tarafından geliştirilen otomatik fren sistemi sayesinde artık reflekslerimiz ciddi oranda işlevsiz hale gelecek. Model S araçları için ikinci nesil donanım paketinde bu uygulama, Tesla sahipleri için kullanılabilir durumda.

Hâlihazırda otomatik pilot, aracı bulunduğunuz yere çağırma ve otomatik park gibi son derece kullanışlı ve fütüristik hareketlerde bulunan firma, bu kez de otomatik fren sistemi ile aracını bir üst seviyeye taşıyor. Tesla zaten 2016 yılından bu yana sürücüleri için güvenlik ve sürüş asistanı adı altında geliştirdiği teknoloji ile destek vermekteydi. Her ne kadar her yolda kullanılabilecek kadar gelişmemiş bir oto pilotu, ya da asistanı bulunmasa da özellikle şehirlerarası yollarda çalışma performansı son derece etkileyiciydi. Aracın ilk nesil programlarının birçoğunu yeni gelen paket ile değiştiren firma, yaptığı başarılı hareketlerinin sonucunu müşteri geri bildirimleri ile almış gibi gözüküyor.

Tüketici raporlarının gösterdiği üzere AEB ( Automatic Emergency Brake – otomatik acil durum freni – ) sürücü için kayda değer bir fayda sağlamakta. Diğer araçların çoğunda AEB sistemi bulunmadığı için Tesla, kullanıcılardan bu konuda tam puan aldı. Gelecek zamanlarda OTA sistemlerini ve AEB sistemlerini daha da geliştireceğini açıklayan firma rekorunu koruyacak gibi gözüküyor.

Aracın elektrikle çalışması, dahası akıllı bir teknolojiye sahip olması cihazı geliştirmek için gerçekten ciddi bir avantaj sağlıyor. Bugün, hemen hemen bütün firmaların Endüstri 4.0’a geçmesi ya da kaba tabirle akıllı teknolojiyle buluşması, bir alanda yapılan ilerlemeyi diğer alanlara transplant etmemizi kolaylaştırıyor. Her ne kadar teknolojinin her safhasında insanlar 5 yıl öncesini hayal dahi edemezken, bu durum günümüzün tam olarak karşılığı. Bugün Tesla araçları ileriki safhada parmak izi kilidi ya da şifreli bir araç yaparsa, açıkçası çokta şaşırtıcı olmaz.

Yukarıda ki gördüğümüz durumda araç AEB sistemi ile durmakta. Eski sistemden kanıt niteliğinde bir video.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...