TIME teknoloji alanında günümüzün en etkin 20 insanını seçti

Date:

TEKNOLOJİDE İZ BIRAKANLAR

Girişimci çapındaki firmalardan tutun da dünya çapında faaliyet gösteren teknoloji devlerine kadar bir çok firma, gerek kurucuları gerekse çalışanlarının çabalarıyla bulundukları yere gelmiş, insanlık tarihinde iz bırakan çalışmalara imza atmışlardır. TIME günümüzün teknoloji alanındaki en etkin 20 insanını seçerek, bu çalışmalara imza atanları olabildiğince ön plana çıkarmaya çıkarmış. Her ne kadar yapılanları anlatmak için sayfalar dolusu yazmak gerekse de, genel anlamda bir bilgilendirme yapmak için TIME’ın yaptığı seçimi aşağıda sizlere sunuyoruz.

  1. Terry Myerson

Windows, Xbox, Surface. Herhangi bir Microsoft ürününü göz önüne getirdiğimizde, Terry Myerson büyük ihtimalle o ürünün denetmenliğini yapmaktadır. Myerson 2008 yılında iPhone’un çıkışından sonra Windows mobil işletim sisteminin modernize edilmesini sağladı.

  1. Del Harvey

Twitter’ın Güven & Güvenlik başkanı olan Harvey, sosyal medyanın en zorlu, troll baskınına uğramış platformlarından biri olan ortamda gerçekleşen rahatsız edici faaliyetlerle savaşma konusunda  önemli bir görev üstlendi.

  1. Anthony Levandowski

Uber ve Google gibi firmalar henüz özerk araç teknolojileriyle ortalıkta caka satmaya başlamadan çok önce Anthony Levandowski kendine ait sürücüsüz motorsikletini yapmak için çalışma yapıyordu. Şimdi ise Levandowski bu iki teknoloji devi arasında yer alan yüksek meblağlı davalarda merkezi figür olma konumunda yer alıyor.

  1. Jeff Williams

CEO Tim Cook Apple’ın görünen yüzü ve son karar vereni olabilir fakat Jeff Williams’ da ikinci kumandan konumundadır. Firmada yaklaşık 20 yıldır görev yapan bu Apple gazisi sıklıkla ‘Tim Cook’un Tim Cook’u’ olarak anılır.

  1. Cheng Wei & Jean Liu

Amerika’da araç çağırma firmaları arasında Uber’in bir numara olmasına alıştık fakat Uber bile Çin’deki 2015 yılında iki rakibin birleşmesiyle doğan dev ulaşım firması Didi Chuxing’i alt edemez. Uber’in Çin’deki 2016 yılı faaliyetini satın aldıktan sonra Didi’nin kurucularından ve CEO Cheng Wei ve başkan Jean Liu şu anda 50 milyar dolarlık bir araç çağırma imparatorluğunun tahtına kurulmuş vaziyetteler.

  1. Ginni Rometty

IBM’in CEO’su olarak görev yaptığı 5 yıl boyunca hiçbir yavaşlama belirtisi göstermeyen Rometty, iş dünyasında hemen hemen tüm büyük isimlerle ortaklıklara imza attı.

  1. Travis Kalanick

Travis Kalanick’i anlamak, Uber’i anlamanın anahtarıdır. Her ne pahasına olursa olsun kazanmaya dönük tutumu, firmanın dünyanın en paha biçilmez özel girişimlerinden biri haline gelmesini sağladı. Şu an itibariyle yatırımcıları Uber’e 70 milyar dolar yatırım yapmış durumdalar.

  1. John Giannandrea

Google arama bölümünün başkanı olan Giannandrea firmanın en önemli işletmesinin kalbinde yer alıyor. Ve tabii dünyanın en popüler web sitesinin. Aynı zamanda Google’ın Yapay Zeka çabalarını da yürüten Giannandrea, bir yapay zeka uzmanı.

  1. Demis Hassabis

AlphaGo’nun yapımcısı olan Demis Hassabis, Google’ın sahip olduğu Yapay Zeka firması DeepMind’ın da CEO’su olarak görev yapıyor.

  1. Ajit Pai

2011 yılında Obama yönetimi sürecinde Federal İletişim Komisyonu üyesi olarak atanan Ajit Pai şu anda Trump’ın FCC Başkanıı olarak görev yapıyor.

  1. Andrew Jassy

Netflix ya da Spotify gibi servisleri yüklediğinizde favori film ya da müziklerinizin listelenmesi için gereken işlemci gücünü daha önce hiç aklınıza getirmemişsinizdir. Fakat bu denklemin önemli bir parçasıdır ve her iki servis de saygın işlerinin gerçekleşmesi için AWS olarak bilinen Amazon Web Servislerine bel bağlar. Amazon VP’nin parlak fikri olan Andrew Jassy’nin başında bulunduğu AWS, küçük ya da büyük işletmelerin ihtiyaç duydukları işlemci gücünü kiralamalarına olanak sağlayarak, pahalı donanımları satın alıp, kurma zorunluluğundan kurtarır ve böylece girişimcilerin hızla büyümelerini sağlar.

  1. Susan Wojcicki

YouTube’un CEO’su Susan Wojcicki 2014 yılında video paylaşım devini devraldığında firmanın kadın çalışan sayısı %24 civarındaydı. 2017 yılında ise bu rakam yaklaşık %30’a yaklaştı.

  1. Satya Nadella

Yalnızca birkaç yıl önce herkes Microsoft’u ‘cool’ olarak tanımlayabilirdi. Fakat CEO Satya Nadella firmanın cazibesine canlılık kazandırdı.

  1. Marry Barra

Elektrikli araçlardan özerk araçlara kadar bir ulaşım devriminin ortasındayız. General Motors’dan başka hiçbir firma bu değişikliklerden etkilenmeyecek (ve etkilemeyecek). Global araba yapımcısı bir firmanın CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olan Mary Barra rütbelerini 30 milyon aracı geri çağırarak bu ölümcül kararı vererek kazandı.

  1. Evan Spiegel

Snap’in kurucularından olan Spiegel Snapchat’in ardındaki gizli güçtür. Dolayısı ile tüm gözler bu 26 yaşındaki CEO’nun üzerinde.

  1. Sundar Pichai

Dünyanın en popüler web sitesi ve aram amotorunun CEO’su olan Sundar Pichai, firmanın yaptığı sıçrayıştı büyük paya sahip.

  1. Tim Cook

Tim Cook dünyanın en değerli markalarından biri olan Apple’ın CEO’su olarak teknoloji dünyası üzerinde hemen hemen eşsiz bir etkiye sahip.

  1. Mark Zuckerberg

Facebook’un 32 yaşındaki CEO’su Facebook’u kampus deneyi aşamasından alıp, eşsiz bir ölçek ve boyutlu sosyal ağa dönüştürdü.

  1. Jeff Bezos

TIME’ın 1999’da yılın adamı seçtiği kişi bugün daha da etkinlik sahibi.

  1. Elon Musk

Elektrikli arabalar. Uzay roketleri. Konut güneş enerjisi. Elon Musk’ın üzerine aldığı girişimlerden herhangi bir tanesi, sıradan birinin omuzlarına ağır gelirdi. Fakat 45 yaşındaki Musk’a  ağır gelmedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...