Twitter’daki cinsel içerik botu tıklama rekorları aldı!

Date:

Twitter cinsellik botu tıklama rekorları aldı!

ZeroFOX siber güvenlik firmasının açıkladığı verilere göre yaklaşık 90.000 hesapta 8.5 milyon tweet bulunuyor.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde ZeroFOX, sosyal medya odaklı bir dijital güvenlik şirketi, Twitter’ı etkisi alan bir tür cinsel içerik botu olan botnet programını hedef aldı. SIREN ismi verilen ki bu isim yunan mitolojisinde denizkızlarının şarkılarını kullanarak denizcileri hipnotize edip kendi tuzaklarına çektiği ve daha sonra onları yemesiyle ünlenmiştir. Botnet şirketinin raporlarına göre yaklaşık 90.000 hesap 8.5 milyon seviyesinde tweet üretmiştir.

Hesapların çoğunluğunda ise kullanılan sistem birbirine çok yakın. Genelde güzel bir kız fotoğrafıyla ve kız isimleriyle hesap açıyorlar. Sıklıkla kullanılan cümleler ise cinsel açıdan tahrik edici içeriklerden seçiliyor. Ardından haydi benimle iletişim kurmak istemez misin gibisinden cümlelerle devamındaki linke tıklatılmaya çalışılıyor. Bir kez tıklanıldığında ise bir dizi yönlendirmenin ardından sonunda bir sitede duruyor ve cinsel içerikli siteye abone olunması ve kayıt olunması yönünde bildirim geliyor. Genelde arka planda ise sahte web cam görüntüleri veya sahte fotoğraflarla kayıt olmaya teşvik ediliyor. Her ne kadar ‘yok artık buna da mı inanılır’ desek de site yaklaşık 30 milyon tıklama almış. Yani her atılan tweet ortalama 3.5 tıklanmış.

Twitter'daki cinsel içerik botu tıklama rekorları aldı!

ZeroFOX’un yaptığı açıklamalarda SIREN hesaplarının çoğunluğu doğu Avrupa bölgesinde bulunuyor. Doğu Avrupa’da ise mesajların büyük bir kısmının Kiril alfabesiyle yazılmış olmasından dolayı Rus federeleri ve Rusya devletinde aktif olarak kullanıldığı düşünülüyor. Ayrıca atılan mesajların çoğu da ilkokul İngilizcesi kullanılarak yazılmış. Bu da SIREN hesaplarının Rusya üzerinden Twitter’a yayıldığının bir kanıtı niteliğinde. Örnek vermek gerekirse ‘’ I Want to fondle me? ( ben kendimi okşamak istiyor musun? ). ‘’ ya da ‘’ Boys like you, my figure? ( Senin gibi erkekler, benim tasvir etmek? ).’’. Mesajların Google Translate benzeri bir programla düzenlendiği aşikâr, fakat daha cinsel içerikli.

Geçtiğimiz hafta ZeroFOX’un açıkladığına göre bütün SIREN hesaplarının Twitter’dan engellendiği ve URL’lerinin de kara listeye alındığını belirtmekte. ’ Bildiğimize göre, botnet herhangi bir sosyal ortamda kaydedilmiş en büyük siber tıklama tuzağı ’. Twitter ise henüz gerçekleşen olaylar hakkında herhangi bir yorum yapmadı. Meşhur kara mizah dizisi olan SouthPark’ta da işlenildiği üzere reklamlar gitgide zekileşiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...