Twitter Lite, düşük hızda kullanım için veri tasarrufu sağlayacak

Date:

Temel hedef yavaş bağlantı

Twitter sitesinin mobil web için yeni ve daha hızlı bir versiyonu olan ‘Twitter Lite’ ı tanıttı. Yeni açılan piyasalara ve sağlıklı olmayan bağlantılara sahip kullanıcılar üzerine odaklanan Twitter Lite bir megabyte’tan daha az yer tutuyor ve resimlerin ve videoların üzerlerine tıklanana değin bulanık olarak gösterilmelerini sağlayan ‘veriden tasarruf’ modu ile birlikte geliyor. Twitter, Lite versiyonun bir çok 3G cihaz üzerinde beş saniyenin altında etkileşim noktasına geleceğini söylüyor ve yüzde 30 daha hızlı yüklenirken, yüzde 70 oranında da veri tasarrufunu sağlayacağını belirtiyor.

Twitter Lite ‘Progressive Web App (Gelişen Web Uyguluması) olarak tanımlanıyor. Firma, uygulamanın Google’la yapılan işbirliği dahilinde geliştirildiğini söylüyor. Uygulamanın Android üzerinde örneğin ‘bildirim gönderimi’ gibi ekstra fonksiyonları da mevcut. Aynı zamanda programı telefonunuzun ana ekranına kısa yol olarak eklerseniz uygulama çekmecesinde yerel bir uygulama gibi görünüyor. Aynı zamanda iOS ekranına da ekleyebileceğiniz uygulama iOS üzerinde bildirim göndermiyor.

Twitter Lite azami derecede kullanışlı

Web uygulaması, ana uygulamaya benzer şekilde çalışıyor. Düzenli mesaj beslemesi, bildirim listesi, arama ve doğrudan mesaj sekmeleri gibi tüm özellikler uygulamada mevcut. Dokunma tepkisi orijinal iOS ve Android uygulamalarına oranla hissedilir derecede daha yavaş fakat genel itibariyle Twitter Lite azami derecede kullanışlı. Lite versiyonun aynı zamanda masa üstü bilgisayar üzerinde dar pencereli olarak kullanımı da oldukça rahat.

Twitter Lite dünya çapında kullanılabiliyor ve bir çok kişi farkında olmadan bu versiyon telefonlarına yüklenmiş olacak. Zira Twitter’ın yeni standart mobil web uygulaması Lite olacak. Uygulamayı mobile.twitter.com adresi üzerinden indirerek deneyebilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...