Yeni yarış drone’u saniyeden az zamanda 80MPH hıza erişebiliyor

Date:

Drone yarışları

Racer3 isimli drone, 85 MPH azami hıza sahip ve bir saniyenin altında bir sürede 80 MPH hıza erişme kapasitesinde. Aynı zamanda pilotun ve seyircilerin drone’u rahatça görmelerini sağlamak için gövdesinde 210 adet LED ışık taşıyor.

Racer3 aynı zamanda yarışmalar ve uygulamalar esnasında sıklıkla gerçekleşen çarpmalara karşı sert bir kabukla kaplanmış. Aracın geçen yılki versiyonu, çarpmalardan kaynaklanan hasarlara karşı drone’a daha fazla hassasiyet kazandıran elektronik aksamla donatılmıştı.

Lig, yarışmacılara gözlükleri ve kumandaları ile birlikte verilecek olan 500’den fazla el yapımı bir filoya sahip. Her ne kadar pilotlar drone’larının hassasiyetini sağlamak için ayarlamalar yapabileceklerse de temel parçalar hepsinde aynı olacak. Yapılan bu standardizasyonla yarışmaların bütünüyle pilotların becerileri arasında gerçekleşmesi sağlanmış oluyor.

Racer3 Racing Drone

Bu yarışmadaki toplam standardizasyon, NASCAR örneğinde olduğu gibi bir yandan lig yarışla ilgili bazı koşullar tespit ediyorken diğer yandan sürücülerin de kendi araçlarını tasarlayıp yapmalarına olanak tanıyan yarışma tiplerinden kısmen de olsa farklılık gösteriyor.

Drone yarışı geleneksel olarak kendi drone’unuzu yapma ve yarışacağınız kişilerin dronelarından fiziksel olarak daha iyi ve daha hızlı olmasını sağlamaya dönük olarak düzenlenmektedir. Fakat bir ligin tam anlamıyla merkezi etkinlik haline gelebilmesi için, yarışmaların adil olmasını sağlamak adına drone’larda standardizasyon getirmesi ve sonuçların bütünüyle sadece pilotun yeteneklerine bağlı olarak gerçekleşmesini sağlaması, atacağı doğru adımlardan olsa gerek.

Racer3, herkesçe satın alınabilecek bir araç değil. Lig, bir kaç markayı üzerinde taşıyan oyuncak bir drone’a sponsorluk sağlamak için bir ekip kurmuş. Fakat şu var ki drone hayranlarının TV’de kullanılmakta olduklarını gördükleri drone’ların aynısını satın alarak yarışmak istemeleri yönünde bir eğilim gösterdikleri bir gerçek. Bu alternatif, ligin finanse edilmesi için büyük bir potansiyel kaynak seçeneği olarak bir kenarda duruyor.

Bu sezon ESPN’de 20 Haziran’da, saat 20:00’de başlıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...