Twitter, “Sahte Haber” raporlama özelliği ile uğraşıyor

Date:

Twitter kullanıcılarının sahte ya da zararlı bilgi içeren tweet’leri işaretleyen bir özelliğin prototipi üzerinde çalışıyor.

The Washington Post haberine göre, Twitter yanlış, zararlı ve yanıltıcı yazıların çevrimiçi yayılımı ile mücadele etmek için yeni bir araç üzerinde çalışıyor. Şirket, Twitter kullanıcılarının sahte ya da zararlı bilgi içeren tweet’leri bayrak ekleyip işaretlemeye olanak tanıyan bir özelliği prototip haline getiriyor. Ancak habere göre, bu proje henüz gelişim aşamasında ve asla hayata geçemeyebilir.

Ayrıca Twitter makine öğrenimini kullanarak sahte haberlerin yaygınlaşmasını önlemek için uğraşıyor. Yani spam benzeri kalıplar ve tutarsızlıklar için tweetler taranıyor.

Twitter kullanıcılarının sahte ya da zararlı bilgi içeren tweet’leri işaretleyen bir özelliğin prototipi üzerinde çalışıyor

Twitter daha önce buna benzer bir alanda çalışmalarda bulunmuştu. Şirket, birçok kullanıcı için nihayetinde tatmin edici olmamasına rağmen, taciz ve istismar konularında erişilebilir ve işlevsel bir raporlama sistemi oluşturmak için yıllarca çalıştı.

Facebook, Google ve dijital dünyadaki diğer şirketler sahte haberler ve zararlı içerikler ile uğraşıyor. Örneğin Google, kısa süre önce yanlış sonuçları ve gerçek profil gibi izlenim verilen sahtekarlıkları daha iyi filtrelemek için arama sonuçlarında düzeltmeler yaptı. Facebook, haber algoritmalarının güvenilmez kaynakları yok etme konusundaki hazırlıklarda ön sırada yer aldı. Hatta faydalı bilgiler barındıran bir eğitim portalı hazırladı. Ve tabii ki Facebook’un, Twitter’ın varsayılan prototipine benzeyen bir “sahte haber” raporlama özelliği var.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...