Twitter’da kişiselleştirilmiş reklamlara son

Date:

Kişiselleştirilmiş reklam

Kişisel ilgi alanlarınıza giren Twitter reklamları hiç dikkatinizi çekti mi? Sebebi kişiselleştirilmiş verilere dayalı reklam sistemi. Fakat artık bu reklamların yayınlanma biçimini değiştirmek için bazı araçlara sahipsiniz. Twitter hem mobil uygulaması içinde bulunan verileriniz üzerindeki kontrol imkanınızı genişletiyor, hem de sosyal ağın bu verileri kullanma biçiminin iç yüzünü anlama imkanınızı. Ayarlarda bulunan ‘kişiselleştirme ve veriler’ bölümüne girerek Twitter’a sadece size uygun reklamlar göndermemesini değil, aynı zamanda konuma bağlı içerik özelleştirmekten vazgeçmesini de söyleyebilirsiniz. Hatta cihazlar arasında kişiselleştirmeyi eşleştirmekten vazgeçmesini dahi söyleyebilirsiniz. Aynı zamanda her şeyi bütünüyle kapatabileceğiniz bir de ana anahtar bulunuyor.

Eğer bu verilerin nasıl kullanıldığı konusunda daha fazla şeffaflık talebinde bulunacak olursanız, yığınla bilgi edinebileceksiniz. Twitter uygulaması şimdi iyi işlenmiş demografik, ilgi ve reklam hedefli verileri gösteriyor. Ve eğer konuyla ilgileniyorsanız bu bilgileri düzenlemek için bir de seçenek sunuyor.

Tüm bu ekstra gizlilik kontrolünün sağlanmasının bir sebebi var: Twitter gizlilik politikalarını güncelledi. Firma, anonimleştirilmiş ve cihaz seviyesindeki verileri paylaşma şeklini güncelledi. Bunun bir kısmını ‘ortaklık sözleşmesi seçimi’ üzerinden yapıyor. Aynı zamanda Twitter materyalini entegre eden üçüncü taraf web sitelerinden elde edilen verileri kullanma ve elde bulundurma yöntemini de genişletiyor. Twitter tüm bunların daha kişisel hizmetlerin sunulmasına dönük olarak gerçekleştirildiğini söylüyor. Avrupa Birliği’nin ya da Avrupa Serbest Ticaret İşbirliği’nin bir parçası olan ülkelerde web ziyaret verileri depolamayacak. Fakat bu nerede yaşadığınızdan bağımsız olarak herkesin tepkisini çekecek bir şey. İçinizi rahat ettirmek isterseniz kişiselleştirme ayarlarınızı gözden geçirmeniz iyi olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...