Facebook’tan ‘tıklama-tuzağı’na sıkı inceleme

Date:

Gönderi bazlı inceleme

Facebook yıllardır ‘tıklama-tuzağı’ olarak bilinen, sayfa ziyaretçi sayısını arttırmak üzere tasarlanmış olan yanıltıcı özelliğe sahip yazılarla mücadele etmek için yapmakta olduğu girişimleri sürekli olarak geliştiriyor. Ve şimdi ise çok, ama çok daha ince eleyip sık dokuyacak. ‘Haber Beslemesi’ işleme yöntemlerini güncelleyen Facebook, sadece alan adları ve Facebook sayfaları seviyesinde değil, bilakis her bir gönderiyi değerlendirmeye almak üzere tıklama-tuzağını tespit edecek. Firmanın söylediğine göre bu yöntem zaman akışınızda birikmelere yol açan yanlış yönlendirici gönderilerin sayısını daha etkin biçimde azaltacak. Dahası firma kişisel başlıklara göz atarken daha titiz bir yaklaşımı benimseyeceği vaadinde bulunuyor.

Facebook şu ana kadar tıklama-tuzağına dönük başlıkları bütünsel bir yolla denetliyordu: sistem hem abartılı şekilde kullanılan ifadeyi (örneğin; bunu mutlaka görmelisiniz! gibi), ve hem de kasti olarak bilgi saklamaya dönük girişimleri (örneğin; ‘bunu her gün yeyin’ gibi) inceliyordu. Şimdi ise bu faktörleri ayrı ayrı değerlendirmeye alıyor. Bu ayrım tıklama-tuzağının seçiminde daha etkin bir yaklaşım getirecek. Teorik olarak kimliği bilinmeyen yazarların bir suça eşlik etmeleri halinde cezalandırma ile karşı karşıya ihtimalleri daha yüksektir.

Facebook bu yöntemin bir çok sayfayı etkilemeyeceğini düşünüyor. Eğer her şey yolunda giderse bu sadece tıklama tuzağı yöntemi ile görüntülenme sayısını arttırmaya çalışan yayıncılar etkilenecek. Haber akışınızda büyük anlamda bir değişikliğe yol açacağı düşünülmemekle birlikte daha belirgin bilgilere sahip bağlantıların ön plana çıktıklarını görürseniz şaşırmayın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...