Ünlü oyuncu sinemaya veda etti

Date:

Ünlü oyuncu Daniel Day-Lewis sinemaya veda etti

İngiliz oyuncu Daniel Day- Lewis, menajeri aracılığıyla sinemalara veda ettiğini açıkladı. Yaşayan en iyi oyuncular arasında yer alan sanatçının hayranları bu açıklamayı duyunca çok üzüldüler. Öncelikle tanımayanlar için, Daniel Day-Lewis kimdir bir tanıtalım.

Ünlü oyuncu Daniel Day-Lewis sinemaya veda etti

Daniel Day-Lewis, 1957 yılında Londra’da dünyaya gelmiştir. Sanatçı bir aile içerisinde büyüyen sanatçının babası, Cecil Day-Lewis, İngiltere hükümetince devlet törenlerine şiir yazması için atanan bir şairdi. İkinci evliliğini yaptığı aktris Jill Balcon’dan dünyaya gelen Daniel Day-Lewis’in dedesi Sir Michael Balcon da İngiliz sinemasının en önemli isimlerinden biriydi. İlk sinema deneyimini 14 yaşındayken yaşadı. 1982’de Gandhi’de rol aldı. 80’li yıllarda Hollywood’un da yeni favorisiydi. 1993 yılında İrlanda vatandaşlığına geçti. İngiltere’nin Robert De Niro’su olarak anılmaya başladı. Lewis, 1989’daki My Left Food, 2008’deki There Will Be Blood, 2013’teki Lincoln ile “En iyi erkek oyuncu”dalında Oscar aldı.

Ve, şimdi ise, ne yazık ki bu üzücü haberle hayranlarını üzdü. Daniel Day-Lewis menajeri aracılığıyla sinema dünyasında şok etkisi oluşturdu. Oscar’da 3 kez En iyi oyuncu ödülünü kazanan ve bu alanda tek olan 60 yaşındaki aktör, son olarak 25 Aralık’ta vizyona girecek olan “Phantom Thread”de rol almış olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...