Varjo, insan gözü çözünürlüğüne sahip VR başlık vaat ediyor

Date:

Oculus Rift, HTC Vine ve Microsoft Hololens başlıklarından çok daha gerçekçi görüntüler oluşturabiliyor

Şu ana kadar gizliden gizliye çalışmalar yürüten Varjo adlı Fin şirketi “20/20” kod adlı yeni bir VR ve AR başlık seti tanıttı. Oculus Rift ve HTC Vine başlıklarında göz başına yaklaşık 1.2 megapiksel bulunuyor. Varjo’nun başlığı ise göz başına 70 megapiksellik bir çözünürlüğüne sahip olduğu tahmin ediliyor. Oculus Rift, HTC Vine ve Microsoft Hololens başlıklarından çok daha gerçekçi görüntüler oluşturabiliyor.

Fince’de “gölge” anlamına gelen Varjo şirketi, insan gözünün doğal işleyişini ve kullanıcıların bakış açısına süper yüksek çözünürlüklü görüntü oluşturan patentli teknolojisini kullanarak bu başarıyı gerçekleştirdiğini söylüyor.  En önde Microsoft, Nokia, Intel, NVIDIA ve Rovio şirketlerinden önemli bilim insanları tarafından geliştirildiği düşünülüyor. Çözünürlük, piyasada mevcut başlıklardan çok daha yüksek olsa da diğerleri ile aynı olan 100 derecelik görüş açısına sahip.

Oculus Rift, HTC Vine ve Microsoft Hololens başlıklarından çok daha gerçekçi görüntüler oluşturabiliyor

Varjo, başlık setinde benzersiz bir AR ve MR kapasiteleri için video görüş teknolojisi kullanıldığını söyledi. Bir beta videoda, Microsoft’un Hololens’lerine ya da bugüne kadar piyasaya sürülmemiş olan Magic Leap AR başlık setine benzeyen, gerçek bir odaya arabalar, gezegenler ve serbest formdaki gibi nesneler gösterildi.

Peki nasıl çalışıyor?

Elde edilen bilgiler yetersiz ancak bilinenlere göre Varjo, VR, AR ve XR teknolojilerinde insan gözü çözünürlüğü için bir ekran, odak ekranı, optik birleştirici ve bakış açısı için bir biyonik ekran birleşiminden oluştuğunu belirtti. Şirket, “göz içi izleme” sayesinde sistemin düşük bilgi işlem gereksiniminin olduğunu da ekliyor. Şirket başlığın neye benzediğini göstermedi. Ancak Oculus Rift veya HTC Vine’dan çok daha yüksek çözünürlüğü olan bazı görüntüler gösterdi. Bu gelişme şüphesiz VR ve AR deneyimini daha etkileyici hale getirecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...