İtalyan M-40 simülasyon dronu Paris Air Show’da

Date:

M-40 simülasyon dron

Firmanın yaptığı açıklamaya göre Leonardo ihracata yönelik yeni hava hedef dronu olan M-40 ’ı 2017 Paris Air Show’da gösterime sunacak.

İtalyan firması Fransa, İngiltere ve İtalya’ya satışı gerçekleştirilen Mirach 100/5 hedef dronu ile uluslar arası silahlı kuvvetlerin standart tehdit simülatörü olarak sektörde yer kazanmıştı.

M-40, düşük seviyede maliyetiyle orta ve yüksek performans dronu olma özelliği taşıyor. Tek motorlu ve arttırılmış aerodinamik özellikleri, çift motorlu bir dronun hızını düşük bakım masraflarıyla sağlıyor. Ek olarak, patlayıcı bölümlerin çıkarılmasıyla daha kolay depolama ve nakliyat imkanı kazanan dron, artık ihracata da hazır durumda.

M-40
Mirach 100/5

Eğitim simülatörü

M-40 radar, infrared ve görsel tehditlerle çeşitli savaş uçağı ve füze tipini taklit eder. Dron, eğitim amaçlı tehdit simülatörü olarak da işlev görebilir.

Firma yaptığı açıklamada “Böylece silahlı kuvvetlerin yeniden kullanılabilir olan M-40’ı gerçekçi senaryolarda hedef alarak düşürmesini sağlar. Aynı zamanda eğitim ve çeşitli silah sistemlerinin tanımlanması için de kullanılabilir. Yeni dron, Mirach 100/5’in uçuş özelliklerine sahip olduğu için, düşük irtifalı deniz yüzeyi uçuşu yapma kapasitesine ve yüksek-G manevralarına da sahiptir” dedi.

Leonardo, yer kontrol istasyonlarını, M-40’ın ana dronuyla aynı özellikte yaparak Mirach 100/5’i kullanmaya alışkın olan silahlı kuvvetlerin kısmi eğitimle yeni dronu kullanabilmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlamış.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...