Vimeo’ya 360 derece video izleme desteği geldi

Date:

Vimeo, 360 derece formatında video desteğiyle Youtube ve Facebook’a rakip olarak geldi

Sanal gerçeklik üzerine üretilen donanımlar arttıkça, buna uygun içerik çeşitlerinin ve platformların da artması beklenmekte. Şimdiye kadar sadece Facebook ve YouTube’un dahil olduğu 360 dereceli içerik formatına sahip video platformları arasına, biraz gecikmeli de olsa  gelen talepler üzerine Vimeo da dahil oldu. Henüz diğer platformlar gibi canlı yayın özelliği olmasa da, 360 dereceli videoların yüklenmesini ve oynatılmasını tamamen destekliyor.

Vimeo’nun 360 derece formatlı içeriklerini hangi donanımlar destekliyor?

Web sitesinin yanı sıra, 360 derece formatındaki içeriklere, Android ve iOS uygulamaları üzerinden de erişilebilecek. Ayrıca içerikleri monoskopik ve stereoskopik modlarda izleme imkanı da olacak. Stereoskopik mod, sanal gerçeklik başlıklarının kullanımına uygun olan moddur. Ek olarak bu içerikler, Google Daydream, Samsung Gear VR ve Zeiss VR One sanal gerçeklik başlıkları ile izlenebilecek. Oculus Rift ve HTC Vive için de 360 derece desteğinin gelmesi, yakın bir zaman içerisinde beklenilmekte.

Oldukça keyifli bir deneyim

Vimeo üzerinden 360 dereceli videoları izlemek aslında oldukça basit ve çok keyifli. Web üzerinde video izlerken, açıyı değiştirmek için görüntüyü fare yardımıyla kaydırabilir veya laptopunuzun dokunmatik faresini kullanabilirsiniz. Akıllı telefonlarda ise görüntüyü parmakla sürükleyerek açıyı değiştirebilirsiniz. Videoların sağ tarafındaki küçük pusula ise, kullanıcılara video izleme esnasında kendilerini konumlama imkanı vermekte.

İçerik hazırlayıcılarına güzel haberler var

Vimeo, 360 dereceli içeriklerden gelir elde etmek isteyen içerik üreticilerine de bir pazar oluşturmakta. Ayrıca “pro” ve “business” katmanlarındaki video yükleyicilerine, tam satın alma, kiralama ve abonelik seçenekleri dahil olmak üzere, içeriklerine istedikleri fiyatı belirleme olanağı tanıyor. Vimeo, bu yeni formatın en iyi şekilde kullanılabilmesi amacıyla, içerik hazırlayıcıları için 360 derece formatında bir video hazırlama okulu projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...