WhatsApp’ta en çok yazıştıklarınızı liste başı yapın

Date:

Sabitlenmiş sohbetler

Haftalar süren deneme aşamasından sonra WhatsApp nihayet kullanıcıların favori sohbetlerini her zaman en üstte tutmak için sabitlemelerini sağlayacak ‘sabitlenmiş sohbetler’ özelliğini Messenger uygulamalarına taşıdı.

WhatsApp Android beta testi kullanıcılarına Mayıs ayı başlarında açmış olduğu ‘sabitlenmiş sohbetler’ özelliğini nihayet genel kullanıma da açtı.

[irp posts=”14354″ name=”Telegram yeni haliyle WhatsApp’ı yarı yolda bırakabilir”]

Firmanın bildirisinde “sabitlenmiş sohbetler aracılığı ile aile fertlerine ya da en iyi arkadaşlarınıza mesaj yazmak için uzun sohbetlerden oluşan liste boyunca kaydırma yapma zahmetinden kurtulacaksınız” deniyor.

Peki o halde bu özellik nasıl kullanılacak?

İki kolay adımla istediğiniz sohbeti listenin en üstüne sabitleyebileceksiniz. Fakat en fazla 3 kullanıcı ya da grubu sabitleyebildiğinizi de aklınızdan çıkarmayın.

Öncelikle sabitlemek istediğiniz kullanıcı ya da grup sohbetinin üzerine uzun süreli olarak basılı tutalım. Sohbet ekranının üzerinde üst sol köşede pin simgesi göreceksiniz. Bu simge ile birlikte çöp kutusu (silmek için), hoparlör (bildirim kapatma) ve üzerinde aşağı yönde ok bulunan dikdörtgen bir kutu (arşivleme) simgelerini de göreceksiniz.

WhatsApp Pin Sohbet Sabitleme

Pin ikonuna tıkladığınız zaman gelecek yeni mesajlar ya da sizin vereceğiniz cevapların herhangi bir önemi olmaksızın pinlediğiniz sohbet, her zaman için en üstte duracaktır. Tabii kaldırmak isterseniz yine aynı şekilde ilgili sohbet ekranına uzun süreli basılı tutarak, pin’i kaldır simgesine tıklamanız yeterli olacaktır.

WhatsApp görüntülü arama özelliğinin ilk başlangıç tarihi olan Kasım 2016 tarihinden bu yana kullanımına dair verileri de açıkladı.

Buna göre günlük ortalama 340 milyon dakika süreli, 55 milyon adetlik görüntülü arama yapıldığı belirtildi. Görüntülü aramaların en çok yapıldığı ülke ise günlük 50 milyon dakikalık kullanım süresi ile Hindistan oldu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...