WikiLeaks teknoloji firmalarına birlikte çalışma önerisinde bulundu

Date:

Kurucu Julian Assange, WikiLeaks’in teknoloji firmalarına, CIA’in sızdırılan hackleme tekniklerine ve koduna erişim sağlamayı teklif edeceğini söylüyor.

Perşembe günü Londra’da bulunan Ekvador Elçiliği’nde yapılan basın konferansında Assange, tekniklerle ilgili yeni detaylar halka açıklanmadan önce firmalara çözüm geliştirmeleri için zaman verebileceklerini söyledi. Assange CIA’in kullandığı araçların sunuculara, akıllı telefonlara ve hatta televizyonlara girmek için kullanılabileceklerini belirtti.

WikiLeaks’in kurucusu örgütüne ait kaynakların bu araçlarla hacklenmesini istemediğini söyledi. Bu Assange’ın, Apple ve Google gibi firmaların bu kaynaklara ulaşmalarını sağlayarak, güvenlik açıklarını ve zayıflıklarını yamalamalarını ve tamir etmelerini sağlamak istediği anlamına geliyor. Assange “Onlarla birlikte çalışmaya karar verdik. Böylece teknik detayların bir kısmına özel erişim sağlayabilir, düzeltmeleri piyasaya sürebilirler” dedi. (Tabii şu da var; WikiLeaks gerçekten kendi kaynaklarının güvenliği konusunda endişe taşıyor olsaydı, ilk sızıntıyı yapmadan önce teknoloji firmalarına ulaşabilirdi. Değil mi?)

Apple, CIA’in Siber İstihbarat Merkezi’nden sızan dökümanların ilk dalgası ile açığa çıkan 14 iOS açıklarının bir çoğunu zaten kapattı. Assange, siber-casusluk araç kiti bu hafta başlarında sızdırıldığında, bazı firmaların bu kit hakkında daha fazla detay talep ettiklerini belirtti. Aynı zamanda firmalar ürünlerindeki sorunları giderdikten sonra WikiLeaks’te daha fazla detayın yüzeye çıkacağını da ekledi.

FBI, dökümanların sızdırılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Bir yetkili USA Today gazetesine FBI’ın, sızıntıların dışarıdan yapılan bir saldırı sonucu mu, yoksa içerden yapılan bir sızıntı sonucu mu gerçekleştiğini ortaya koymaya çalıştığını söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...