Facebook; Snapchat’in ‘Hikaye Modu’nu Messenger uygulamasına getirdi

Date:

Teknolojileri satın alamazsa taklit eden Facebook bir kez daha Snapchat’i hedef aldı

Facebook Snapchat’de bulunan Hikaye özelliğini bir kere değil, iki kere de değil bununla birlikte tam üçüncü kez taklit ediyor. Messenger Day olarak adlandırılan etkinlikte kısıtlı bir test süresine giren özellik sayesinde Facebook’un Messenger uygulaması üzerinden aynı Snapchat’te olduğu gibi slayt gösterisi şeklinde paylaşım yapabiliyorsunuz. Ve bu paylaşımlar 24 saat sonra yok oluyor. Yeni özellik bununla da kalmıyor ve Messenger’ın kamera özelliğinden faydalanarak paylaştığınız içeriklere özel efektler, etiketler ve metin gibi eklemeler yapmanızı sağlıyor. Basitçe söylemek gerekirse Snapchat’le neredeyse aynı.

Bu durum Facebook için bir ilk değil. Hatta sosyal medya devi Messenger ile birlikte toplam üç uygulamasında Snapchat’i taklit ediyor. Diğer iki uygulama Instegram (henüz betada) ve Whasapp. Facebook yaptığı açıklamada karşınızdaki kişiyle çok daha manalı konuşabilmenizi sağlayacak bir özellik eklediklerini ifade etti. Bu sayede arkadaşlarınıza ve çevrenize neler yaptığınızı daha rahat ve zevkli anlatabileceksiniz.

Firmanın bu hamlesinin diğer bütün uygulamalarında varken sadece Messenger’da olmamasının uygulama için kötü bir imaj olacağı sebebiyle eklendiğini söylemek yanlış olmazdı. Zira Facebook Messenger’ın bir milyardan fazla kullanıcısı var.

Zamanla uygulamanın içerisine reklamlarında ekleneceğini ifade eden Facebook yöneticisi David Marcus Techcrunch’a yaptığı açıklamada, Polonya ve Avusturalya’da yaptıkları testlerde çok başarılı olduklarını ve en kısa sürede bütün Android ve iOS telefonlara yeni özelliğin geleceğini bildirdi.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...