Windows 10 haritalarıyla detaylı seyahat planı yapabilirsiniz

Date:

Microsoft’un Windows 10 Creators Update güncellemesine bir çok geliştirmeyi eklediğini biliyorsunuzdur, fakat bunların haricinde birkaç yeni şey daha mevcut.  Özellikle de Windows’un yerleşik navigasyon uygulamasını kullanıyorsanız. Microsoft Creators paketinde bulunan ‘Haritalar’  güncellemeleriyle ilgili bilgiler vererek, bunların bir çoğunun ayrıntılı yol haritaları oluşturmaya yaradıklarını gösterdi. Birincisi, bir çok noktada mola verebileceğiniz şekilde rotalar oluşturabiliyorsunuz. Her ne kadar bunu Google Haritalar ile de yapabiliyor olsak da, Microsoft’un araçlarını kullananlar için kolaylık sağlayacaktır.

Aynı zamanda koleksiyonlar oluşturabilir (örneğin, tatiliniz esnasında ziyaret etmek istediğiniz tüm yerleri) ve Windows’un kalemini kullanarak notlar alabilirsiniz. Eğer Microsoft ya da Microsoft’un haritalandırma için birlikte çalıştığı iş ortakları bir hata yapmışlarsa, diğerlerinin de aynı hataya düşmelerine engel olmak için düzeltme önerilerinde bulunabilirsiniz.

Artık Maps’e Xbox One ve HoloLens’ler üzerinden erişebiliyorsunuz (Sadece PC ya da telefonlardan değil). Yol görünümü özelliği artık bölgeleri 3 boyutlu olarak gösteriyor. Böylece manzara yüklü bir vadide yol kat edeceğiniz zaman çevrenin nasıl göründüğünü daha net olarak anlayabileceksiniz. Aynı zamanda masa üstü versiyonda ilginizi çeken noktanın üzerine fare imleciyle geldiğiniz zaman o yerle ilgili ayrıntıları da göreceksiniz.

Gece ortamında karanlık modu devreye girerek gözlerinizi yorulmaktan koruyor. Trafiği kontrol etmek de artık kolaylaşıyor. Mobil kullanıcılar da yöne duyarlı görüntü özelliğini kullanabiliyorlar. Böylece yön tayini işlemini daha rahat yapabileceksiniz.

Tekrar belirtmek gerekirse bu özelliklerin çoğu yeni değiller. Fakat yine de alternatiflerini kullanma yönünde bir eğiliminiz yoksa, oldukça faydalı olacaklardır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...