Yapay bulutlar Büyük Bariyer Resifi’nin kurtuluşu olabilir

Date:

Işığı yansıtan yapay bulutlar mercan erozyonunu önleyecek

Avusturalya’da bulunan Büyük Bariyer Resifi değişen okyanus ısıları sebebi ile yok olma tehlikesi altında ve bugüne kadar alınan konvansiyonel önlemler (balıkçığı sınırlayarak su kalitesini artırmak gibi) maalesef hiçbir işe yaramadı. Ama bilim adamları konuya farklı bir açıdan yaklaşarak yeni bir koruma yöntemi geliştiriyorlar. Resifin üzerindeki bulutları insan eliyle değiştirmeyi hedefleyen bir yöntem.

Bilim adamları Büyük Bariyer Resifi üzerinde bulunan bulutları yapay yöntemlerle güneş ışıklarını daha fazla yansıtacak hale getirerek su yüzeyindeki ısıyı düşürmeyi ve bu sayede mercan erozyonunu önleyebilmeyi hedefliyorlar. Her ne kadar bu teknik ilk duyulduğunda sadece bilim kurgu filmlerinde meydana gelebilecek gibi de dursa aslında imkansız değil. Araştırmacıların planı sahil alanlarında düşük irtifalarda oluşan bulutlara tuz parçacıkları saçarak bulutların boyutlarını büyütmek. Bu sayede daha fazla güneş ışınlarını geri yansıtacak daha fazla yüzey oluşturulması planlanıyor. Hem de bu teknik bölgenin ekolojisi üzerine etki olmayacak, doğa dostu bir yöntem.

[irp posts=”12974″ name=”Bilgisayar kullanılarak ‘Manyetik Materyal’ üretildi”]

Yapay bulut tekniğinin uygulanıp uygulanmayacağı henüz belli değil. Zira bilim adamları bu mayıs ayında iklim modelleme deneylerine başlayacak. Bu deneylerin sonucunda uygulamanın ne kadar efektif olacağı gözlenecek ve buna göre uygulamaya geçilecek.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...