YouTube’un suyu ısınıyor

Date:

Gelir düşüşü ve kullanıcı memnuniyeti faktörleri

Google’ın sahibi olduğu YouTube reklamla para kazanmak için yayınlanacak videoların içerikleriyle ilgili yeni ve katı bir kılavuz ilkeler bildirimi yayınlayarak, siteden para kazanmanın daha da zorlaştırıldığını göstermiş oldu.

YouTube, aşırı ve saldırgan içerikli videolarla birlikte reklam gösterimi yaptığı suçlamasıyla karşı karşıya kalmış, bazı markaların boykotuyla yüzyüze gelmişti. Firmadan reklam çevresi koşullarını geliştirmesi talep ediliyordu. Bununla birlikte YouTube, reklam içeren videolarda inceleme düzeyini arttırarak yapımcıların platforma yabancılaşma riskini de üzerine almış oluyor.

Tüm bu nedenlerden ötürü YouTube ikilemde kalıyor. Firma, marka güvenliğini sağlamakla mükellef olmakla birlikte bunu yapması halinde platform üzerindeki yapımcı içeriğini de kısıtlamaya gitmiş olacak. En büyük risk ise YouTube’da bulunan en popüler şahısların daha fazla finansal gelir elde edebilmek için farklı video sitelerine yönelmesi ve takipçilerini de o platformlara taşımaları olacaktır. Bu durumda YouTube’un reklamcılarına karşı övüneceği kadar büyük bir izleyici kitlesi kalmamış olacak. Tabii ki bu ihtimalin, aylık 1 milyar kullanıcının üzerinde ziyaret alan bir site olan YouTube’un kazanç hanesini esaslı şekilde etkilemesi ihtimali düşük. Bununla birlikte YouTube’da gerçekleşecek olası bir finansal azalma, Twitch ve Facebook gibi rakip platformları güçlendirmek için önlerine saman atmak gibi bir şey olacaktır.

Tüm bunların yanında YouTube’daki ortamdan muzdarip olan yegane taraf markalar değil. Tüketicile de platforma güvenmiyorlar. YouTube yapılan bir ankette tüketici güvenliği noktasında son sırada yer aldı. Söz konusu ankete katılanlara hangi platformda katılım sağlamak ya da gönderi yapmak sizin en çok güvende hissetmenizi sağlıyor diye sorulmuştu.

Katılanların yalnızca %4’ü YouTube’u en güvenilir platform olarak belirtmiş, böylece YouTube’u şimdiye değin en az tercih edilen seçenek konumuna düşürmüştü. Bu da YouTube için diğer bir tehdit anlamına geliyor. Bir başka video paylaşım sitesi misafirperver bir ortam sunabilecek olur da, aynı zamanda yapımcıların platformlarına müdahil olmalarını sağlayabilirse, Google’ın sahibi olduğu video sitesi ile rekabet edebilecektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...