Yüksek topuklu ayakkabıların vücudunuza yan etkileri

Date:

Topuklu ayakkabılar sağlığınıza zarar veriyor

Yüksek topuklu ayakkabı giymeyi çok mu seviyorsunuz? Partilere ya da çok sevdiğiniz birinin düğününe giderken favori stilettolarınız olmadan kendinizi eksik mi hissediyorsunuz? Topuklu ayakkabılar sağlığınıza zarar veriyor. Topuklu ayakkabılar sağlığınıza zarar veriyor

Bir çift yüksek topuklu ayakkabının icadı dünyadaki kadınlar için şüphesiz bir devrim niteliği taşıyor. Hal bu ki pek çok kadın ve erkek iş görüşmelerinde, saygın ortamlarda ve kendilerini daha iyi ifade etmek istediklerinde topuklu ayakkabı giyiyor. Evet erkekler de. Topuklu dediysek ille de aklınıza 15 cm yüksek tabanlı topuklu ayakkabılar gelmesin. Pek çok çeşidi bulunmakta.

Ancak, katil topuklu ayakkabılarını giymenin sağlığınıza yönelik olası risklerinden haberiniz var mı?

Yüksek topuklu ayakkabı giymenin 10 yan etkisine bir göz atalım:

1. Sırt Ağrısı:

Yüksek topuklu ayakkabılar, kadınlar için son modayı kombin ettikleri bir ifade biçimidir. Genellikle şık ve seksi olup stilinizi oluşturmanıza yardımcı olurlar. Ancak konfor ile birliktelik iyi gitmiyor. Yüksek topuklu ayakkabılar ayaklara tam destek vermez. Sırtın ağrısını, iltihaplanmasını ve ağrıyı tetikleyebilecek şekilde vücutta eşit olmayan bir ağırlık dağılımına neden olur.Topuklu ayakkabılar sağlığınıza zarar veriyor

2. Boğaz Baldır Buzağıları:

Boğaz baldır kasları, sivri yüksek topukların bir başka yan etkisi. Ayrıca, yalnızca dehşet verici görünmekle kalmaz, aynı zamanda çok acı verici olan damarlar çıkıntılarına da götürebilir.

3. Ayak Ağrısı:

Yüksek topuklu ayakkabılar veya stilettoların modaya uygun görünümü ve tasarımı vardır. Bu rahatsız edici ayakkabıya ayağınızı uzun bir günün ardından, bir ayak ağrısıyla muzdarip olmanız muhtemeldir. Parmak, sırt, kemer veya topukta keskin bir ağrı hissedebilirsiniz.

Topuklu ayakkabılar sağlığınıza zarar veriyor

4. Ayak bileği Burkulmaları:

Bir çift tasarım topuklu ayakkabının yanında dolabınıza balzam ve merhemler ekleyebilirsiniz. Yalnızca düz yüzeylerde yürürken yüksek topuklu ayakkabı giyebilirsiniz. Çukurluklar, çarpmalar ve Arnavut kaldırımları potansiyel parti düşmanlarıdır. Ayak bileğinizi kaydırmak ve burkmak için beklemektedir. Ayak bileği burkulmasının yanı sıra, bu şekilde düşme, ayak bileği kırıklarına, çürük dirsek ve dizlere neden olabilir. Bu yüzden stilettolarınızı günlük olarak kullanmaktan kaçının. Yalnızca özel zamanlarda kullanmanız sizin faydanıza olacaktır.

Omurga üzerindeki etkileri

5. Garip Omurilik Eğrisi:

Çoğu modacı, saatlik olarak elbise figürlerinin gösterişini yapmak için stilettolar giyer ve mankenlere giydirirler. Yüksek topuklular, ayakların alt sırt kemerini her zamankinden daha fazla etkiliyor. Aslında, topuğun yüksekliği, ayakkabı sırtındaki kemer derecesi ile doğru orantılıdır. Düzgün kemer, üst ve alt sırt bölgelerinde ağrısız kullanım sunabilir.

6. Sınırlı Kan Dolaşımı:

Yüksek topuk ayakkabılar, genellikle ayakları daha uzun ve daha ince görünür kılar. Ayakkabı şekli ayağı kesinlikle doğal olmayan bir şekilde sıkar. Ayağınızdaki stres, kan akışının azalmasına ve damarlarınızın daralmasına neden olabilir. Aşırı durumlarda, kan damarlarının çatlamasına bile yol açabildiği görülmüştür.

7. Eğri Ayaklar:

Çekiç ayak parmakları topuklu ayakkabılardaki en tehlikeli yan etkilerden biridir. Ayağın doğal olmayan konumu, buzağılarda (ayağın sırt kısmı), kan damarlarında ve sırtta oluşan gerginlik, çekiç ayak parmağı denilen ayağının deformasyonuna neden olur.

8. Ligamentleri zayıflatır:

Topuklar, bağlarınızı zayıflatır. Ayaklarınızı herhangi bir yaralanmadan korumak için çekici ayakkabıları es geçmelisiniz. Hele de bu problemleri yaşıyorsanız.

9. Diz Ağrısı:

Yüksek topuklu ayakkabı giyerken bacağın garip eğrili duruşu, diz eklemine fazladan baskı yapar. Genellikle insanlarda osteoartrit vakalarına yol açar.

10. Ayak parmaklarında hiperekstansiyon:

Topuklu ayakkabıların daima bir diğer olumsuz etkisi ayak parmağınızı kalıcı hiperekstansiyona uğratmasıdır. Zaten yukarıda saymış olduğumuz tüm bu durumlar hiperekstansiyon sebeplerindendir.

Artık şık bir aksesuarın sağlığınıza nasıl malolabileceğini biliyorsunuz. Yüksek topuklu ayakkabı giymenin bu yan etkileri hakkında haberimizi okumanızın, giymeden önce iki kez sizi düşündüreceğini umuyoruz.

Topuklu ayakkabılar yüzünden yaşadığınız sağlık sorunlarınız varsa, lütfen deneyiminizi burada bizimle paylaşın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...