LinkedIn’i de hackleyen saldırgan, ABD ve Rusya tarafından isteniyor

Date:

Rusya ve ABD’nin hedefinde

Çek mahkemesinin 5 Nisan Çarşamba günü verdiği karara göre geçtiğimiz Ekim ayında Amerika’da bulunan, aralarında LinkedIn, Dropbox ve Formspring’in de olduğu bilgisayar ağlarına girmekle suçlanan Rus vatandaşı yakında Amerika ya da Rusya’ya sınır dışı edilebilir.

29 yaşındaki Yevgeniy Nikulin, yakalanması için Interpol tarafından yayınlanan Kırmızı Mesaj sonrasında Prag’da gözaltına alınmıştı. Nikulin kız arkadaşı ile ülkeye giriş yaptıktan kısa bir süre sonra bir restaurant’da yemek yerken yakalanmıştı. Çek yetkililer, FBI görevlileriyle iş birliği yaparak bu operasyonu gerçekleştirmişlerdi.

O tarihten bu yana Nikulin Amerika ve Rusya arasındaki yasa savaşının merkezinde kaldı. Her iki ülke de onu istiyordu.

Moskova yetkilileri Nikulin’in 2009 yılında gerçekleştiği iddia olunan bir bankanın hacklenmesiyle 1.000 doların üzerinde bir parayı çaldığına dair suçlamalardan ötürü hacker’ın Rusya’ya teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu esnada Amerika’ da  bilgisayarlara zarar vermek, cihazlara yasadışı erişim sağlamak, kimlik hırsızlığı ve komplo gibi suçlamalardan ötürü hakkında dava açmıştı.

Amerikan Adalet Bakanlığı suçu kanıtlandığı taktirde hackerın 30 yıl hapis cezası ve ağır para cezası ile cezalandırılacağını söyledi.

Çek yetkililerinden Stepanka Zenklova her iki iade talebinin de eşit olarak haklı bulunduğunu, Prag Mahkemesi’nin yakında sanığın kaderiyle ilgili kararı vereceğini belirtti.

Olayın gerçekleştiği tarihte bildirildiğine göre Nikulin 5 Ekim’de tutuklandı ve o tarihten bu yana Çek Cumhuriyeti’nde bulunuyor. Daha sonra LinkedIn tutuklamanın 2012’de gerçekleşen bir siber saldırı ile ilgili olduğunu açıklamıştı. Bu saldırıda 100 milyonun üzerinde kullanıcının hesap bilgileri ele geçirilmişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...