Google Allo resimlerinize benzeyen emojiler yapıyor

Date:

Kişiselleştirilmiş emojiler

Google Allo chat programı hala bazı temel özelliklerden mahrum. Fakat eğer Bitmoji’nin bir hayranı iseniz firmanın son eklentisi hoşunuza gidecek: Yüzünüzden yapılma kişiselleştirilmiş emojiler. Snapchat’in Bitmoji’sinin aksine Google versiyonu selfilerinizden benzerlik çıkarmak için bilgisayar vizyonu ve nöral ağları kullanıyor. Evet, yüzünüzü çizmek için algoritmalar devreye sokuluyor.

allo selfie emoji

Allo’nun kreatif direktörü Jennifer Daniel bir blog gönderisinde, insanlar örneğin bir kişinin göz renginin farklı ışıklandırma durumlarındaki değişimini çözümlemek için bağlamsal ip uçlarını kullanabilirlerken, bilgisayarların bunu yapamadıklarını yazıyor. Dolayısı ile Jennifer’ın ekibi bu konuda kolaylık sağlamak için nöral ağlara yönelmişler.

Daniels “Bu ağlardaki milyonlarca nörondan bir kaçının özel olarak bir yönlendirmeye tabi tutulmadıkları halde bazı şeylere odaklanma konusunda başarılı olduklarını gördük. Ve tabii bu da kişiselleştirilmiş çıkartmaların yapımında faydalı olabilirdi” diyor.

Bu noktadan hareketle insanlardan oluşan bir ekip nöral ağların ürettikleri şeyleri değerlendirmekle görevlendirildiler. Fast Company’e göre 563 milyon olası permütasyon söz konusu. Bu sorunla baş etmek üzere Google bir insan yüzünün tıpkı kopyasına karşı sticker/emoji çıkartarak, karikatür çıkarma vartasını atlattı. Tıpkı sahil kıyısındaki ya da bir panayırdaki karikatür sanatçısının yapacağı gibi.

Daniels’e göre “Emojiler ve çıkartmalar gibi daha düşük çözünürlüklü modeller üzerinden gitmek, ekibin bir resmi gerçeğini yeniden üretmekten uzak, fakat aynı zamanda tasarım kurallarını alt üst edecek şekilde dönüştürerek daha etkileyici bir tasarım yöntemi keşfetmesini sağladı.”

Peki başarılı olacak mı?

Eğer bugünkü Steen Universe’te tasarımcı olan Lamar Abrams’ın yaptığı ‘Alaycı’ stil paketi ve gördüğümüz örneklere bakarsak, oldukça başarılı olabilir.

Daniels’in blog gönderisine göre eğer Android Allo kullanıcısı iseniz, bu özelliği bugünden itibaren kullanmaya başlayabilirsiniz. iOS ortamına ise bir süre sonra gelecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...